European Youth Portal
Information and opportunities for young people across Europe.

“Short-stay” accommodaties in Europa

hostel Gimmelwald
Photo by: Edwin.11 https://www.flickr.com/photos/edwin11/
Je trip is van begin tot eind gepland: je tassen/koffers zijn gepakt, tickets liggen klaar, maar waar ga je slapen? Check deze opties om zonder je portemonnee te veel pijn te doen toch niet onder een brug te hoeven slapen!

Hostels

Hostels zijn meestal een goed alternatief voor een hotel. De kosten zijn aanzienlijk lager en je slaapt in een echt bed. Houd er wel rekening mee dat je vaak met meerdere mensen op een kamer ligt en dat je toilet en douchevoorzieningen deelt met andere gasten van het hostel:

 

European Hostels: hier kun je per stad de beste en goedkoopste hostels opzoeken.

European Hostel Guide: een gids met informatie over hostels in heel Europa, mét foto’s en directe links naar de websites van de hostels.

Hostel World: met hostels over de hele wereld (inclusief reviews).

Hostels.com: meer dan 35 000 hostels om uit te kiezen… selecteer je bestemming en de slaapplaatsen liggen voor het oprapen.

Hostelling International: zoek tussen de ruim 4 000 jeugdherbergen wereldwijd.

Hostel Bookers: boek je jeugdherberg of hostel hier en vergeet niet om even te kijken in het reisblog en de inspiratielijst van andere reizigers.  

 

Camping

Voor echte natuurliefhebbers, die meteen vanuit hun tent midden in de natuur willen staan is kamperen de beste optie.

 

EuroCampings: heel veel Europese campings. Selecteer op land, regio, plaats, campingnaam of welke voorzieningen je minimaal wilt hebben.

Interhike: kampeer- en wandelingenwebsite voor heel Europa.

 

Huren en verhuren

Wil je echt een ‘thuis’? Dan is een kamer of flat huren geen slechte keuze. Je kunt zelf ook je kamer of huisje verhuren in de tijd dat jij bij iemand anders thuis slaapt.

 

CasaSwap: werledwijde huisgenoten service. Huur een kamer, verhuur je flat of ruil zelfs van huis met de leden van deze community.

Airbnb: Appartementen, kamers, boomhutten of woonboten, je kunt het zo gek niet bedeken of je kunt het hier huren. Zoe keen comfortabele ruimte in meer dan 34 000 steden in 192 landen. Je kunt ook je eigen woonplek verhuren.

 

Huizen ruilen

Voor de open-minded reiziger die het niet erg vindt om  in ruil voor een gratis verblijf in een ander land ook gasten in zijn/haar eigen huis te ontvangen… ruil eens van huis!

 

Belodged.com: online community waar je lid van kunt worden. Leden kunnen onderling huizen ruilen.

Hospitality Club: join the club en ruilen maar.

Couchsurfing: zoek local hosts die jou willen ontvangen in meer dan 100 000 steden over de hele wereld en bidet je eigen huis aan als verblijfplaats voor anderen.

Knok: gratis verblijf in meer dan 30 000 huizen in 159 landen. (Insurance included)

 

Als echt alles tegenzit, als je een héle vroege vlucht moet halen of lang moet wachten tussen twee cluvhten in, kun je altijd slapen op het vliegveld: de Guide to Sleeping in Airports heeft reviews, een rankingsysteem met de beste en slechtste airports om de nacht door te brengen en een gids hoe je op het vliegveld het beste je rust kunt pakken. 

Published: Wed, 21/05/2014 - 17:27


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Need expert help or advice?

Ask us!