Den Europæiske Ungdomsportal
Information og muligheder for unge i hele Europa.

Paklijst verre reis

Photo by: geishaboy500 https://www.flickr.com/photos/geishaboy500/
Op reis… voor langere tijd. Nieuwe dingen zien en ontdekken, could be the time of your life! Maar het is wel handig als je goed voorbereid bent.

Je huis is waar je bed staat, vooral als je op reis bent. Het kan elke avond een ander bed zijn, maar het is dan voor even jouw ‘thuis’. Reizen is geweldig, als je de juiste spullen bij je hebt. Wat die juiste spullen zijn, dat is voor iedereen en voor elke bestemming anders. Sommigen vinden het erg fijn om zoveel mogelijk ‘luxe’ mee te nemen en anderen nemen alleen het hoogst noodzakelijke mee. En in de tropen heb je natuurlijk niets aan je thermoslaapzak… duidelijk.

 

Een paklijst maken is in ieder geval een goed idee! Maar hoe begin je ermee? En hoe zorg je ervoor dat je niet per ongeluk iets belangrijks vergeet?

 

Het wiel hoef je in ieder geval niet opnieuw uit te vinden: op www.meeneemlijst.nl van JoHo of www.inpaklijst.nl (in het Engels) vind je fijne hulpjes om jouw eigen lijst met spullen samen te stellen.

 

Een paar dingen waar je misschien niet een-twee-drie aan zou denken, maar die wel handig zijn:

- een draadslot: om je tas ergens aan vast te maken of de deur van je ho(s)telkamer extra dicht te maken

- een paar ophanghaken: gewoon voor je toilettas of om dingen weg te houden van (wilde) dieren

- wasbakstopper: zodat je overal een handwas kunt doen

- hoofdlampje: om je handen vrij te hebben als je ’s nachts naar de wc moet of in het donker iets in je tent wilt zoeken

 

En ...zit het adres van de Nederlandse ambassade in het land waar jij naartoe reist al bij je papieren? Check de locatie van de ambassade op jouw bestemming even via www.mfa.nl.

 

Offentliggjort: Søn, 12/10/2014 - 20:42


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Har du brug for hjælp rådgivning fra en ekspert?

Spørg os!