Europese Jongeren Site
Informatie en kansen voor jongeren in heel Europa.

Start je reis in Europa online!

Photo by: Quinn Dombrowski https://www.flickr.com/photos/quinnanya/
Een toffe trip heeft meestal wat geregel vooraf nodig: check deze reisgidsen en online reisportals om het plannen van je reis leuker en makkelijker te maken!

 

 

Online Reisportals

De website van Your Europe geeft je veel informatie over hoe je kunt starten met de planning van je reis: praktische dingen als de documenten die je nodig hebt, je rechten als reiziger in de Europese Unie, wat je allemaal wel én niet mag meenemen op je trip naar het buitenland, hoe je je geldzaken het beste regelt en hoe je veilig bent en blijft tijdens je reis.

Visit Europe helpt je aan Europa's beste vervoersopties. Denk aan internationale spoorwegen, cruises en vliegmaatschappijen. En er staan talloze internationale activiteiten op die je tijdens de reis kunt doen, of je nou van een groot feest houdt, liever de natuur in trekt of gewoon lekker cultuur wilt snuiven, dat is er allemaal te vinden. Je kunt er je eigen reiservaringen met anderen delen of reisverhalen vanuit heel Europa lezen ter inspiratie.

Let's Go is een online reisgids helemaal geschreven door studenten voor studenten. Een verzameling van wel 53 jaar ervaring om je reis onvergetelijk te maken! Check vooral de gratis apps waar je gave wandelingen kunt vinden en nog onbekende plekjes in de bekendste Europese steden.

 

Reisgidsen

De tijd van zware boeken met je meeslepen op reis is voorbij! Met al deze online versies van bekende reisgidsen kun je alles via het wereldwijde web vinden.

BUG backpackers’ guide: Plannen om te gaan backpacken? Dan is deze guide de ideale plek om je vervoer, bestemmingen/stops en hostels door heel Europa te organiseren. Pak je rugzak en laat dat avontuur maar beginnen…

Lonely Planet: Wie kent hem niet? De gids die werkelijk alles in zich heeft om jouw reis helemaal op jouw manier te beleven.

Rough Guide: een wereldwijde community waar je al je reiservaringen kunt delen met andere reizigers.

World travel guide: Gidsen van landen, steden, wat er overal te doen en zien is maar ook informatie over bijzondere ski- en cruisebestemmingen vind je hier.

 

Gepubliceerd: Vr, 16/05/2014 - 11:48


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Deskundige hulp of advies nodig?

Een vraag? Klik hier!