Europeiska Ungdomsportalen
Information och möjligheter för unga i hela Europa.

Ugorj fejest a boldogságba!

Tündérmeséből valóság? Boldogság varázsütésre? Ha nem hiszed járj utána! Mi megmutatjuk neked, hogy a boldogság receptje csupán néhány kattintásra van tőled!

A minap egy hirtelen ötlettől vezérelve úgy döntöttem: igen, ez lesz az a nap, amikor a réges régen tervezgetett lomtalanításra sort kerítek végre! A nagy lelkesedés alábbhagyott, amint rábukkantam a polc hátuljában rejtőzködő VHS-gyűjteményemre, ami még az ősidőkből maradt rám. A rongyosra nézett kazettáktól videólejátszó híján kénytelen voltam megválni, ugyanakkor ez korántsem jelenti azt, hogy nem élhettem át újra a tündérmesék csodálatos világát. Mese maratont tartottam - ezúttal online csöppentem bele kedvenc Disney meséim világába, amely a húszas éveim közepén járva egészen más élményt nyújtott. A gyermekkori izgalmat, majd a happy end által kiváltott katarzist, most a nyugtalanság érzése váltotta fel. Kimondhatatlanul foglalkoztatott a gondolat, vajon tényleg boldogan élnek a főhősök, míg meg nem halnak? Félredobtam hát minden egyéb teendőmet, és utána jártam. A kisebb kutatómunka után rájöttem, jobb lett volna, ha megőrzöm a gyermeki naivitást a szívemben és nem sokkolom magam az interneten felvázolt alternatívákkal.

 

Talán épp itt az ideje felnőni, mint azt a ’100 happy days’ nevet viselő kezdeményezés statisztikái is mutatják: az emberek 71%-a nem tudta teljesíteni a kihívást, melynek során egyetlen dolgot kellett volna bizonyítaniuk: képesek értékelni a pillanatot 100 napon keresztül. Az adatok lesúlytóak, álomvilágból rémálomba csöppentem. Órákig merengtem, mi lehet az oka a csúf kudarcnak. Persze, tudjuk, hogy olyan időket élünk, ahol mindenki ’szuperelfoglalt’, és senkinek nincs ideje semmire és senkire. Írásomat nem egy mély filozófiai bölcselkedésnek szánom a boldogságról, csupán egy gondolatébresztőnek; képes vagy 100 napig boldog lenni? Amennyiben a válaszod igen, regisztrálj online, és kezdődjön a játék! Itt mindenki nyertes, hiszen az összegyűjtött pillanatok a későbbiekben is emlékeztetnek majd arra, hogy igenis minden nap lehet és kell is néhány percet szánni a boldogságra! Nem is beszélve a kis 100 oldalas könyvecskéről, amely a 100 napos kihívás végén a tiéd lehet.

 

Ha úgy érzed képes vagy arra, hogy élvezd a pillanatot, és nem félsz megörökíteni, csatlakozz! Légy részese te is azon résztvevők táborának, akik sikeresen teljesítették a kihívást és azóta bók áradatban úsznak, szerelembe estek, vagy éppen rájöttek, mennyire szerencsések, hogy ezt a kalandot átélhették. Bizonyítsd be, hogy a mai rohanó világunkban is van létjogosultsága Pharrel Williams Happy című slágerének! Keress-kutass, hiszen lehet, hogy a kedvenc sztárodat is elkapta a 100 napos boldogság láz! Nyiss utat a boldogságra, regisztrálj online, válaszd ki melyik közösségi oldalon jelenjenek meg a képeid és, hogy kikkel osztod meg a boldog pillanataidat! Ha nem szeretnéd, nem kötelező közszemlére tenni a személyes élményeidet; találj ki egy egyéni hashtag-et, a #100happydays jelölés helyett, és indulhat a privát kaland! Fontos, hogy ne felejtsd el értesíteni a szervezőket a jelölésedről. Tégy egy próbát és mutasd meg a világnak, hogy nem csak a karrier, hanem a boldogság is tudatosan építhető! Belevágsz?

 

Vandlik Mária

 

Ezt a cikket az Európai Ifjúsági Portál Facebook oldalán kommentelheted.

Publicerad: Sön, 17/08/2014 - 16:03


Tweet Button: 

Länkar


Info for young people in the western balkans

Behöver du hjälp eller råd?

Fråga oss!