Európai Ifjúsági Portál
Információk és lehetőségek az Európában élő fiatalok számára.

Vedd kezedbe az életed – Lifelong learning!

A napokban zajlik a Job Day a budapesti Bálna rendezvényközpontban. A Job Day az első kamarai állásbörze, melynek célja, hogy kis- és közepes vállalkozások számára is biztosítsa álláslehetőségeik megjelenítését.

Az állásbörze egyedisége abban rejlik, hogy nem kapcsolódik egyetemekhez, szakmákhoz, végzettséghez, tehát bárki, aki munkát keres vagy munkát váltana, résztvevője lehet a börzének. 

 

Előadások kimerülésig

 

Közel 50 kiállító cég, kis- és középvállalkozás várja a munkakeresőket, diákokat, érdeklődőket. A céglistán szerepelnek a versenyszféra legnagyobbjai is, többek között az Audi Hungária Motor Kft., az OTP Bank Nyrt., az IBM Hungary, de képviselteti magát a nonprofit szektor néhány képviselője is, például a Civil Support Nonprofit Kft. és a  Kézenfogva Alapítvány.

 

Szakmai előadások is segítik a tájékozódást a munka világában. Olyan aktuális kérdésekről hallhatunk előadásokat, mint példáula biztonságos külföldi munkavállalás, élethosszig tartó pályaorientáció, a női karriertervezés, az Y-generáció álláskeresési szokásai vagy az álláskeresők kommunikációja.

 

A kiállítás szakmai fórumain számos hasonló témáról hallhatunk előadást, részt vehetünk workshopokon, s lehetőség nyílik az interakcióra is. Az egyik legizgalmasabb téma a nők helyzete a munkaerőpiacon, hiszen a női karrier tervezése sokkal árnyaltabb, mint egy férfi esetében.

 

Lifelong learning – mindig van mit tanulni róla!

 

lifelong learning kifejezés ma már sok, az ember fejlesztésével foglalkozó felületen felbukkan, így úgy érezhetjük, már mindent tudunk róla. A börze azonban rávilágított arra, hogy sosem lehet elegendő ez a tudás, hiszen tartani kell a lépést a munkaerőpiac változásaival. Az egész életen át tartó tanulás „Minden, életünk során folytatott olyan tanulási tevékenység, melyet a tudás, a készségek és kompetenciák fejlesztésének céljával folytatunk egyéni, állampolgári/civil, társadalmi és/vagy foglalkoztatási perspektívában. Ma már elengedhetetlen a munkaerőpiacon, hogy ezzel a szemlélettel forduljanak a munkaerőhöz.

 

Munkahelyválasztásnál az egyik fontos szempont lehet a fejlődési lehetőség megléte. Vannak olyan pályaorientációs elméletek, amik arra sarkallják a munkakeresőt, hogy kompetencia alapon válasszon munkahelyet, azaz nem feltétlenül azt kell keresni, ami a végzettségéhez a leginkább passzol, hanem azt, ahol a legnagyobb eséllyel fejlesztheti képességeit.

 

Az Y-generációnak a kutatások alapján különösen fontos a fejlődési és előrelépési lehetőség. A munka világában nem mindenhol veszik figyelembe a generációs különbségeket, ami nagyban nehezíti a munkafolyamatokat. Érdemes tehát munkáltatóként és munkavállalóként is ismerni, felismerni a különböző igényeket és a lehetőségekhez mérten közelíteni azokat egymáshoz. Hiszen míg egy X-generációsnak még mindig fontosabb az anyagi, társadalmi biztonság, addig egy Y-sokkal könnyebben, gyorsabban vált munkahelyet, ha úgy érzi, nem biztosított a fejlődése, vagy például nem okoz flow-élményt az adott tevékenység, munkaterület. Ennek előnye lehet, hogy például kevésbé veszélyezteti ezt a generációt a burn-out, azaz a kiégés, mint például az baby bumm generációs munkavállalót.

 

A Job day rendezvény segíthet abban, hogy nagyobb rálátásunk legyen a különböző szektorokra, területekre, és elsősorban segíthet saját utunk, lehetőségeink feltérképezésében.

 

Holczer Mónika

 

A cikket az Európai Ifjúsági Portál Facebook-oldalán kommentelheted.

 

Közzétéve: csü., 11/06/2015 - 11:26


Tweet Button: 

Kapcsolódó linkek


Info for young people in the western balkans

Szakértői segítségre vagy tanácsra van szükséged?

Fordulj hozzánk!