Európai Ifjúsági Portál
Információk és lehetőségek az Európában élő fiatalok számára.

A jövő generációjának női vezetői

Hogyan válhat egy nőből jó vezető? Hogyan lehet sikeres szakmájában és magánéletében egyaránt? Ki támogatja abban, hogy egyensúlyra találjon a szakmai siker és az önmegvalósítás között? A Next Generation Women Leaders program ebben segít.

Mindig voltak női hódítók, női vezetők. Különösen az első világháborútól kezdve egyre több nő tagja kormányok vezetésének, vagy tölt be államfői tisztséget. Gondoljunk csak Indira Gandhira, II. Erzsébet királynőre vagy Angela Merkelre. A fejlődés azonban lassú és sok országban továbbra is szokatlannak számít, hogy nők vezető pozícióban szerepeljenek. Mindemellett pedig azok a nők, akik szakmájukban már letettek valami az asztalra, nem örvendenek nagy közkedveltségnek.

 

Azonban napjainkban egyre több szervezet, vállalat, program támogatja a “gyengébbik nem” vezető képességeinek fejlesztését. Ahogy köztudott, a női vezetők sokkal meggyőzőbbek, magabiztosabbak és rugalmasabbak, valamint több kockázatot vállalnak, mint a férfi vezetők.

 

A McKinsey & Company egy olyan nemzetközi vezetési tanácsadó cég, mely egyedülálló lehetőséget kínál fiatalok nők számára, hogy hatással legyenek a világ alakulására. A vállalat számos, célzottan nőknek szóló képzést és workshopot rendez.

Jelenleg háromnapos konferenciát szervez tehetséges európai és közel-keleti fiatal nők számára. A program a Next Generation Women Leaders, vagyis a jövő generációjának női vezetői elnevezést viseli. Célja, hogy segítsen a nőknek vezetői képességük fejlesztésében, és hogy bemutassa, milyen fontos hatással vannak a női vezetők a gazdasági élet alakulására. A workshop során a hölgyek számos szakértővel, tanácsadóval találkozhatnak, és lehetőségük nyílik saját vezetési stílusuk formálására. Szakmai műhelyek, csoportos foglalkozások, párbeszédek segítik őket a tanulásban, a növekedésben, a fejlődésben, és abban, hogy jobb vezetőkké váljanak. A képzés abban is támogatást nyújt, hogy felfedezzék erősségeiket és megtanulják, hogyan alkalmazzák képességeiket szakmai környezetben.

A tréning másik pozitívuma a kapcsolatépítés. Nagyszerű lehetőséget kínál arra, hogy a világ minden pontjáról érkező nők megismerhessék egymást és tanulhassanak egymástól. Hiszen itt egy csapat fiatal, lenyűgöző háttérrel rendelkező szakember találkozik össze. Mindemellett pedig ez egy jó lehetőség arra, hogy a résztvevők jobban megismerjék és megértsék önmagukat.

Sőt, a McKinsey szakmai tanácsadói a workshopok során betekintést nyújtanak a vállalat mindennapi életébe, így a résztvevők jobb rálátást kapnak a tanácsadás, vagyis “consulting” világára. Akit érdekel ez a terület, később akár be is csatlakozhat a cég munkájába.

 

A rendezvényre május 22-24 között kerül sor Párizsban. A jelentkezési határidő már nagyon közel van, az ambíciózus fiatal hölgyek március 23-ig adhatják be jelentkezésüket online.

Ahogy pedig a mottó is szól, a workshop minden nőnek ajánlott, aki ihletet és változást szeretne. Reménykedjünk, hogy az ilyen kezdeményezések segíteni fogják a jövő nemzedékét abban, hogy ne csak szakmájukban legyenek sikeresek, hanem elért sikereik jutalma a megbecsülés és népszerűség legyen.

 

Soós Alexandra

 

Ezt a cikket az Európai Ifjúsági Portál Facebook oldalán kommentelheted.

Közzétéve: szo., 15/03/2014 - 20:16


Tweet Button: 

Kapcsolódó linkek


Info for young people in the western balkans

Szakértői segítségre vagy tanácsra van szükséged?

Fordulj hozzánk!