Európai Ifjúsági Portál
Információk és lehetőségek az Európában élő fiatalok számára.

Műegyetemi Állásbörze – Merj lépni!

2013. október 16-17. között került megrendezésre a Műegyetemi Állásbörze, valamint a Külügyi Börze a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen, ahol a látogatók kiváló szakemberekkel és teljes körű odafigyeléssel találkozhattak.

 

Állást keresel vagy éppen a tanulmányaidat folytatod és már most szeretnél tisztában lenni azzal, hogy miként találod majd meg álmaid állását? 

 

Akkor van számodra egy jó hírünk, hiszen egyre népszerűbbé válnak hazánkban a fiatalok számára meghirdetett állásbörzék és most egy olyan eseményről számolhatunk be, amely professzionális megoldásokat és segítséget kínál fel számodra.

 

Hazánkban a fiatalok számára az egyik legnagyobb problémát a végzettségüknek megfelelő álláshelyek felkutatása, illetve megszerzése jelenti. A probléma jelenlétét nagyban fokozza, a magas munkanélküliségi ráta, illetve a fiatalok tapasztalatlansága az álláskeresés, illetve pályázás terén.

 

Számukra kínált kivételes lehetőséget a Műegyetemi Állásbörze, ahol tökéletesen felkészült szakemberek látták el hasznos tanácsokkal a börzére ellátogatókat.

 

A rendezvényen számtalan hazai és külföldi cég ajánlotta fel szolgáltatásait, valamint igyekezett betekintést nyújtani a vállalat működésébe, és a kiválasztási folyamatokba. A kivételes lehetőséget nagy számban vették igénybe az érdeklődők, melynek jelentőségét mi sem mutatja jobban, mint az a tény, hogy lehetőségük volt jövendőbeli munkaadóikkal személyes kontaktust teremteni, amely várhatóan nagyban elősegíti a pozitív megítélésüket az esetleges állásinterjún.

 

Nagy öröm volt szembesülni azzal a változással, hogy a kiváló tanulmányi eredményekkel rendelkező fiatalok számára, ma már számos külföldi munkalehetőség áll nyitva, hiszen Európában hatalmas értéket képviselnek a szakterületükön kiváló eredményekkel büszkélkedő fiatalok. 

 

Elég csak érintőlegesen megemlítenünk, hogy milyen szolgáltatásokat vehettek igénybe a látogatók, hiszen a próbainterjúk mellett, önéletrajz, karrier, illetve pszichológiai tanácsadás, grafológiai elemzés állt ingyenesen rendelkezésükre, melyek nagy segítséget jelentenek a kiválasztási folyamatokon való sikeres részvételhez. 

 

Ha állásinterjúra készülsz éppen, akkor biztosan tisztában vagy azzal, hogy mennyi fejtörést és izgalmat okoznak az olyan alapvető döntések is, mint a megfelelő  ruha kiválasztása, az interjún való szereplés, vagy éppen a helyes kommunikáció megválasztása. Nem is gondolnád, hogy milyen sokat számít az esetleges döntés során, hogy az interjúztató milyen személyes tapasztalatokkal gazdagodik az interjú alatt. 

 

A rendezvény egyik különlegessége, hogy az  ellátogatók számára nyomtatott segédletekkel is készültek, amelyet ingyenesen, minden látogató számára hozzáférhetővé tettek. Így a 2 napos rendezvényt követően bármikor lehetőség nyílik arra, hogy az ember újra fellapozza a hasznos tudnivalókat, hogy így aztán tökéletes magabiztossággal futhassunk neki az álláskeresésnek!

 

Sok sikert!

 

Balázs Tibor Balázs

 

Közzétéve: p., 25/10/2013 - 20:34


Tweet Button: 

Kapcsolódó linkek


Info for young people in the western balkans

Szakértői segítségre vagy tanácsra van szükséged?

Fordulj hozzánk!