Európai Ifjúsági Portál
Információk és lehetőségek az Európában élő fiatalok számára.

YouthActionNet- Globális Ösztöndíjprogram

Fiatal szociális vállalkozó vagy, aki saját közösségén belül a társadalmi változásért vagy a gyermekek jogainak védelméért küzd? A YouthActionNet által működtetett ösztöndíjprogramnak köszönhetően projekted támogatásban részesülhet!

 

A YouthActionNet Globális Ösztöndíjprogram azokat a fiatal szociális vállalkozókat hivatott támogatni világszerte, akik innovatív módon keresnek megoldást nemzetközi jelentőségű problémákra.

 

Minden évben 20 fiatal szociális vállalkozó részesül ösztöndíjban az egyéves program jóvoltából, mely a következő elemekből építkezik:

 
- Készségfejlesztés: hétnapos intenzív képzés, melynek során a fiatal szociális vállalkozók lehetőséget kapnak arra, hogy ismereteiket és tapasztalataikat megosztva együttműködjenek egymással. A tanulási folyamat középpontjában az áll, hogyan fejleszthetők a vezetői képességek a következő 6 részterületen:  személyes kompetenciák, távlati elképzelések és célok, politikai, együttműködési, szervezési készségek és társadalmi elkötelezettség.
 
 
- Hálózatépítés és erőforrások: a program hozzáférést biztosít olyan „erőforrásokhoz”, melyek egész éven át segíthetik az ösztöndíjasok munkáját és projektjeik megvalósítását. Példaként említhetők a következők: önkéntesek, mentorok, támogatás, lehetőség a Nemzetközi Ifjúsági Alapítvány projektjeivel és partnereivel történő együttműködésre és hálózatépítésre, illetve tagság a YouthActionNet volt és jelenlegi ösztöndíjasokat tömörítő globális közösségében.
 
 
- Érdekérvényesítés: a fiatal vállalkozók oktatásban részesülnek a következő területeken: kommunikációtervezés, médiatájékoztatás, üzenetalkotás, előadói képesség és az új médiatechnológiák innovatív alkalmazása. Ezen túlmenően médiaszereplési lehetőséget kapnak, és hozzáférést nyernek globális érdekérvényesítő platformokhoz.
 
 

Hogyan lehet jelentkezni?

 
A programra akkor jelentkezhetsz, ha:
 
- életkorod 18–29 év;
 
 
- olyan, jelenleg is működő projektet hoztál létre, illetve szervezetet alapítottál, vagy projektet vezetsz valamelyik szervezeten belül, mely bizonyíthatóan legalább egy éve a társadalmi változások élharcosa;
 
 
- folyékonyan beszélsz angolul (a jelentkezési lapot is angolul kell benyújtanod);
 
 
- a hétnapos intenzív készségfejlesztési képzés idejére teljesen szabaddá tudod tenni magad (a képzésre egy később meghatározott időpontban kerül majd sor). 
 
 
 
Ha a fenti feltételek mindegyikének megfelelsz, akkor regisztráld magad, és töltsd ki az online jelentkezési lapot.
 

 

„A hétnapos képzés alkalmat adott számunkra, hogy találkozzunk más, a világ legkülönbözőbb országaiból érkezett fiatal szociális vállalkozókkal, és hogy egymással tapasztalatot cserélve ötleteket kapjunk ahhoz, hogyan tudjuk jobban irányítani a saját szervezetünket. Teljesen kivételes élményben volt részem. Nagyszerű volt látni, hogy nem vagyok egyedül.”  A YouthActionNet egyik ösztöndíjasának beszámolója

 

 

A YouthActionNet Globális Ösztöndíjprogramot 2001-ben indította útnak a Nemzetközi Ifjúsági Alapítvány. A program azokat a fiatalokat hivatott támogatni és jutalmazni, akik saját közösségükön belül pozitív változásokat célzó helyi kezdeményezések élére állnak.

Közzétéve: h., 17/06/2013 - 16:40


Tweet Button: 

Kapcsolódó linkek


Info for young people in the western balkans

Szakértői segítségre vagy tanácsra van szükséged?

Fordulj hozzánk!