Európai Ifjúsági Portál
Információk és lehetőségek az Európában élő fiatalok számára.

Indíts fiatalon saját vállalkozást

Dolgozni szeretnél? Mi lenne jobb annál, mint hogy Te foglalkoztatod saját magad?

 

A vállalkozói tevékenység az ötletek gyakorlati megvalósításáról szól. Ehhez kemény munkára van szükség, és arra, hogy merj kockázatot vállalni. 

 

A lényeg az innováció, azaz olyan termékek és szolgáltatások kifejlesztése, amelyek korábban nem léteztek, vagy nem álltak rendelkezésre az adott területen. 

 

Ha ötleted támad, érdemes azt továbbgondolnod. Azokat az elképzeléseket se vesd el könnyelműen, amelyek első pillantásra őrültségnek tűnnek. Alaposan gondold át a dolgot, mások véleményét is kérd ki, majd készíts üzleti tervet, melyben ismerteted, mik a céljaid, és lépésről lépésre felvázolod, hogyan akarod elérni őket.

 
Természetesen nem kell „magányos harcosként” minden terhet egyedül cipelned – barátaiddal, kollégáiddal vagy éppen családtagjaiddal közösen is indíthatsz vállalkozást. Kimondottan hasznosnak bizonyulhat olyan társakat magad köré gyűjtened, akiknek tehetsége és tapasztalatai kiegészítik a Te elméleti és gyakorlati ismereteidet.
 

 

Gyakorlati tudnivalók és tanácsok

 
Az Entrepreneur Envoy angol internetes portálon utánanézhetsz, Neked való-e a vállalkozói tevékenység.
Ha már létrehoztad a vállalkozásod, az Enterprise Europe Network hálózat sokat segíthet abban, hogy a lehető legnagyobb mértékben kamatoztasd az egységes európai piacban rejlő lehetőségeket.

 

Képzés és mentorálás 

 
Segítségre van szükséged a cégalapításhoz? Az i-genius academy webhely angol nyelvű online tanfolyamokat és képzési programokat kínál az érdeklődőknek.