Európai Ifjúsági Portál
Információk és lehetőségek az Európában élő fiatalok számára.

Természet adta ajándék

Minden sikeres vállalkozás alapja a jó ötlet, a bátorság és az a hit, hogy mindezt meg is valósíthatjuk és persze már elég fiatalon elkezdhetjük. György Zsófia így tett. Hitt magában és létrehozta a Vintage Naturals vállalkozást.

Honnan jött  a Vintage Naturals?

 

Egyszerűen csak elkezdtem érdeklődni a természetes megoldások iránt, ami a bőrápolást illette. Fontos, hogy tudjuk, mit használunk, mit kenünk magunkra.  Amiket eddig használtam meggyőzött. Jó érzéssel töltött el, hogy nem mérgezem magam tovább a rengeteg ismeretlen nevű összetevővel. Ez a fajta érdeklődés, szeretetetté nőtte ki magát. Így nekiláttam magam e termékek elkészítéséhez. Sok utánajárással, tesztelgetéssel, próbálkozással járt mindez, mire eljutottam a következő lépcsőfokig, ahol jelenleg tartok. Most már nem csupán a család és barátaim élvezhetik az általam kreált natúrkozmetikumok jótékony hatását, hanem már mindenki számára elérhető.

 

Mindent saját kezűleg készítesz?

 

Igen, mindent. Az első csepp olaj hozzáadásától az utolsó termékcímke felragasztásáig.

 

Mennyi idő alatt készül el egy-egy termék és milyen termékeket készítesz?

 

A termék jellegétől függ az elkészítési idő. Mindent rendelésre készítek, hogy a lehető leghosszabb ideig friss maradjon. A szappanoknál az érési folyamat minimum 3-4 hét, a többivel szerencsére könnyebb a dolgom. Ha már megszületett egy jó recept, akkor minden gyorsabban megy. Érkeznek különleges felkérések, például ha valaki specifikus bőrproblémára keres természetes megoldást. Ahhoz szükségem van néhány napra, amíg legjobb tudásom szerint megalkotom a személyre szabott terméket. Alapvetően minden nap használatos tisztálkodási, arcápolási és bőrápolási termékeket készítek.

 

Hol készíted el ezeket, és honnan tudod, hogy mit kell belerakni?

 

Az otthonom egyelőre a műhelyem is. A külön kreatívstúdió is egy jövőbeli terv. Saját bőrön tesztelek minden egyes terméket. Ha nem megfelelő az eredmény, elveszek vagy hozzáadok. Tapasztalataimat és az eddig tanultakat hasznosítom. Használat előtt igyekszem minél jobban megismerni az alapanyagaim tulajdonságait, meggyőződni hatékonyságáról.

 

Mit gondolsz mennyire nyitottak az emberek erre?

 

Kicsit talán bátortalanok. Az is lehet, hogy még szokatlan az online vásárlás a kozmetikumok terén.  Van, aki csak egyszerűen nem foglalkozik vele, mert a boltban könnyebb leemelni a polcról. Ám azt tapasztaltam, hogy aki már használta, kipróbálta, meg is szerette.   Nem az a célom, hogy meggyőzzem az embereket, mindössze szeretném, ha esélyt adnának a természetnek, hogy bizonyítson.

 

A vállalkozásodat Angliában kezdted el, nem féltél ismeretlen terepen indítani?

 

Egy ideig elméletben létezett a vállalkozásom. Napról napra építettem fel a fejemben. Majd eljött az alkalom, hogy gyakorlatban is megvalósítsam. Nem féltem, nagyon izgatott voltam. Persze, néha elbizonytalanodom, főleg amikor tudatlansággal és zárkózottsággal találkozom. De szem előtt kell tartani, hogy minden éremnek két oldala van. Az, hogy az élet így és Angliában adta a lehetőséget a kezdésre nem volt tudatos. Amiben biztos voltam, hogy meg fogom valósítani. Örülök, hogy így alakult, hiszen már kezdetektől fogva nemzetközi lehet a vállalkozásom.

 

Hogyan álltál neki a megvalósításnak?

 

Kicsit összeszedetlenül, azt hiszem ez a legjobb szó rá. A vágy, hogy nekilássak hatalmas volt, de utána nem igazán tudtam mihez kezdjek ezzel az óriási lépéssel. Kellett néhány hónap, míg kialakult a kép, hogy milyen lesz a termékpalettám, az arculat meg minden. Idén év elején sikerült letisztáznom magamban a terveimet. Azóta nincs megállás. A gondolataim szárnyalnak, ezzel kelek és fekszem. Jelenleg egy nemzetközi, egy angol és egy magyar online kézműves oldalon üzemelnek a boltjaim.

 

Milyen kapcsolat van a Vintage Naturals és az Eco Wedding között?

 

A megálmodó, azaz én. Mivel a Vintage Naturals természetes kozmetikumokról szól, ebbe nem fért bele az Eco Wedding arculata is, így megszületett a kistestvére, amivel a zöld esküvők világát céloztam meg. Még nagyon friss a próbálkozás.  Az egésznek alapja a zöld életre való törekvésem illetve az az elgondolás, miszerint egy esküvő is lehet környezetbarát és sikkes egyben.

 

Milyen jövőbeli terveid vannak?

 

A legfontosabb, hogy szeretném megalapozni a vállalkozásokat Magyarországon is. Addig viszont teljes erőbedobással dolgozom a nemzetközi vonalon. Sok új termék várható még idén. Kézműves vásárokon is szeretném bemutatni a kreációimat. Nagy szerencse, hogy a kedvesemre számíthatok a technikai feladatokban. Tudniillik, mindeközben a gyógynövényes tanulmányaimat hallgatom, amelyet jövőre fejezek be.

 

Mit tanácsolsz azoknak, akik ilyen fiatalon szeretnének saját vállalkozást indítani?

 

Szívvel-lélekkel csinálja azt, amibe bele szeretne kezdeni. Ha ez megvan, akkor nincs semmilyen akadály. Ne a kifogást, hanem a megoldást keressék! Ha üres a zsebed, attól még a fejed tele lehet szebbnél szebb ötletekkel, tervekkel, és amikor eljön a pillanat, akkor meg kell ragadni, és nincs megállás! Tapasztalatból tudom, hogy nehéz. De ha nem most, akkor MIKOR? Ha nem TE, akkor ki? Bátorság és hit. Ezt kívánom szívből minden vállalkozó társamnak.

 

A blogodat angolul és nemrég magyarul is elkezdted írni, mi a célod ezzel?

 

A nemzetközizés miatt angol nyelvű a honlapom. Mindenki számára kinyitottam az ajtómat ezzel. Viszont magyar vagyok, ott szeretnék élni, ott szeretném az embertársaimat segíteni, nekik is szeretnék adni valamit. A magyar blogon keresztül az angolul nem értők is olvashatják a bejegyzéseimet, illetve követhetik az eseményeket. A célom talán annyi, hogy az olvasóknak megmutassam, miket készítek, ismerkedjenek, barátkozzanak a Vintage Naturals-szel No meg az „új” Zsófival. Ugyanis sokan meglepődve esetleg hitetlenkedve teszik fel a kérdést, hogy „Ezt tényleg te készíted?”, mert eddig nem ismerték ezt az érdeklődési körömet.

 

Tupi Zsófia

 

Ezt a cikket az Európai Ifjúsági Portál Facebook oldalán kommentelheted.

Közzétéve: p., 25/04/2014 - 08:38


Tweet Button: 

Kapcsolódó linkek


Info for young people in the western balkans

Szakértői segítségre vagy tanácsra van szükséged?

Fordulj hozzánk!