Európai Ifjúsági Portál
Információk és lehetőségek az Európában élő fiatalok számára.

Fiatal szakembereknek szóló program a Világbanknál

Komolyan érdekel a nemzetközi fejlesztési munka? Vezető szerepet szeretnél játszani ezen a téren a jövőben? Ha igen, jelentkezz Te is a Világbank fiatal szakembereknek szóló programjára.

 

A Világbank fiatal szakemberek részére meghirdetett programja (Young Professionals Program, YPP) remek lehetőséget kínál azoknak a magasan képzett és motivált szakembereknek, akik bizonyíthatóan elkötelezettek a fejlesztés ügye iránt, megfelelő tudományos sikereket és szakmai teljesítményt tudnak felmutatni, és rendelkeznek a szükséges vezetői képességekkel. A programra évente mintegy 10 000 pályázó jelentkezik. Közülük a Világbank kb. 30 jelöltet választ ki, akik 2, egymásra épülő egyéves modul keretében sajátítják el a szükséges ismereteket.

 

„Nagy szerencsének érzem, hogy részt vehettem a fiatal szakemberek részére indított programban, mivel kiváló szakemberekkel és mentorokkal dolgozhattam együtt.” Friederike (Németország)

 

Jelentkezés

 

A programra az jelentkezhet, aki megfelel az alábbi feltételeknek:

 

– életkora nem haladja meg a 32 évet;

 

– rendelkezik mesterdiplomával vagy azzal egyenértékű oklevéllel;

 

– folyékonyan beszél angolul;

 

– magas szintű nyelvtudással rendelkezik a Világbank többi munkanyelvének (arab, kínai, francia, portugál, orosz és spanyol) valamelyikéből;

 

– szakterülete egyike a Világbank tevékenysége szempontjából fontos területeknek, melyek a következők: közgazdaságtan, pénzügy, oktatásügy, népegészségügy, társadalomtudományok, műszaki tudományok, várostervezés és természetierőforrás-gazdálkodás;

 

– legalább 3 éves szakpolitikai szintű munkatapasztalattal rendelkezik az említett területek valamelyikén, vagy doktori tanulmányokat folytat.

 

A fiatal szakembereknek szóló programra jelenleg nem jelentkezhetnek azok a fiatalok, akik a következő szakirányok valamelyikén szereztek diplomát: számítástechnika, humánerőforrás-gazdálkodás, számvitel, marketing, jog és nyelvészet. Kivételt jelent, ha diplomájukat a fent említett releváns szakok valamelyikével szakpárosításban szerezték.

 

Határidők

 

Az online jelentkezési lapokat minden évben május 1. és június 30. között kell kitölteni és benyújtani. A jelentkezések elbírálása 9 hónapot vesz igénybe. A sikeres pályázók tehát a jelentkezést követő év szeptemberében kezdhetik meg a munkát a Világbanknál.

 
A kezdetek óta a program résztvevői közül több mint 1500-an helyezkedtek el és dolgoznak az intézménynél.

Közzétéve: h., 17/06/2013 - 14:33


Tweet Button: 

Kapcsolódó linkek


Info for young people in the western balkans

Szakértői segítségre vagy tanácsra van szükséged?

Fordulj hozzánk!