Európai Ifjúsági Portál
Információk és lehetőségek az Európában élő fiatalok számára.

Munkakeresés Európában – hogy legyen hol kezdeni

Mindenki találkozik a munkakeresés nehézségeivel az önéletrajzírástól kezdve az interjúkra való felkészülésig. A munkakeresés során érdemes meghatároznunk, mit és hol szeretnénk csinálni. Ehhez segítséget nyújt az Europeanjobdays oldala.

Ha nyitottak vagyunk a kihívásokra, akár költözni, országot váltani is hajlandóak vagyunk egy új munka elvállalása érdekében, akkor érdemes megismerkedni az Europeanjobdays oldalával és szolgáltatásaival.

 

Mit kínál az Europeanjobdays?

 

Ha munkanélküli vagy, kihívásokat keresel, szeretnél Európában dolgozni, vagy ha nem kapod meg azokat a készségeket a vállaltoktól, amelyeket szeretnél elsajátítani, akkor az Europenjobdayst neked találták ki. A portál egy olyan munkakereső felület, ahol munkahelyet, szakmai gyakorlati lehetőséget és tanácsokat is találhatunk.

 

A kezdeményezés keretében Európa szerte megrendezett álláskeresői Job Days napokon kívül a program legnagyobb előnye, hogy online felületen keresztül, otthonról is kereshetünk munkát. A 32 országot magában foglaló programban minden ágazatban keresnek-kínálnak munkát. Akár egy fiatal, pálykezdő orvos is találhat magának munkahelyet, de a nagy tapasztalattal rendelkező szakemberek vagy a munkaterület-váltást fontolgatók is új lehetőségekre bukkanhatnak itt. A munkaadók is szabadon kutathatnak a feltöltött önéletrajzok között, így könnyen megtalálják a számukra legideálisabb munkaerőt.

 

Az első lépések:

 

Ha megnyitjuk az oldalt, láthatjuk, hogy az oldal angol nyelvű, az oldal alján viszont választhatunk más európai idegen nyelvek közül is. Egészen pontosan német, spanyol, francia, horvát, portugál, holland, lengyel és szlovén nyelven tájékozódhatunk a portálon. Ez azt is jelenti, hogy az Európán belüli munkakeresésnél már a keresés fázisában szükséges idegen nyelvtudásunkat elővenni.

 

Az oldal felépítése:

 

A főoldalon láthatjuk a híreket, eseményeket, partnereket, és az All jobs menüpontra kattintva rögtön elérhetők az álláshirdetések. Ha álláskeresők vagyunk, érdemesebb előbb regisztrálnunk a felületre a Create Account ikon alatt. A regisztrációs felületen rákérdeznek a munkatapasztalatainkra, és meg kell adnunk néhány fontosabb személyes adatunkat is. A felületre az önéletrajzunkat is feltölthetjük, valamint az online LinkedIn profilunk elérhetőségét is megadhatjuk. Ha sikeresen regisztráltunk, elkezdőzhet a munkakeresés.

 

A munkakeresés menete:

 

A munkák között segít eligazodni egy bal oldalon lévő keresősáv, ahol szűkíteni lehet a keresés kritériumait. Beírhatjuk a munka kulcsszavait, a végzettséget, hogy melyik országban keresünk, milyen szektorban, és így tovább. Ha rendelkezünk regisztrációval, akkor az egyes álláshirdetések oldalán láthatunk egy kék apply gombot, melyre rákattintva el is tudjuk küldeni jelentkezésünket az adott pozícióra.

 

Az oldal praktikus, gyors és felhasználóbarát. Munkakeresésre fel!

 

Holczer Mónika

A cikket az Európai Ifjúsági Portál Facebook-oldalán kommentelheted.

Közzétéve: sze., 12/10/2016 - 15:12


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Szakértői segítségre vagy tanácsra van szükséged?

Fordulj hozzánk!