Európai Ifjúsági Portál
Információk és lehetőségek az Európában élő fiatalok számára.

Garancia az ifjúsági munkanélküliség ellen

Youth Guarantee - Youth Employment

Az Ifjúsági Garancia biztosítja, hogy minden 25 év alatti fiatal jó minőségű, konkrét ajánlatot kapjon az egyetem elvégzését vagy munkanélkülivé válását követő 4 hónapon belül.

 

A fiatalkori munkanélküliség csökkentése érdekében az Ifjúsági Garancia kimondja, hogy az ajánlat lehet egy állás, tanulószerződés, gyakornoki állás vagy a tanulmányok folytatása. Kiemelt még, hogy az ajánlatnak az adott személy igényeihez és helyzetéhez kell alkalmazkodnia.

 

Ahhoz, hogy a Garancia sikeres legyen, szükség van az érdekelt felek szoros együttműködésére: tagállami hatóságok, foglalkoztatási szolgálatok, pályaorientációs tanácsadó irodák, oktatási és szakképzési intézmények, ifjúságsegítő szolgálatok, gazdasági szereplők, munkáltatók és a szakszervezetek között. Az Európai Bizottság támogatásával a tagállamok létrehozzák a saját Ifjúsági Garancia Végrehajtási Tervüket. Finnország például már létrehozta a saját rendszerét és 2011-ben a fiatal munkakeresők 83.5%-a a Munkaügyi Hivatalban való regisztrációt követő 3 hónapban kapott ajánlatot.

Közzétéve: v., 12/01/2014 - 14:42


Tweet Button: 

Kapcsolódó linkek


Info for young people in the western balkans

Szakértői segítségre vagy tanácsra van szükséged?

Fordulj hozzánk!