Európai Ifjúsági Portál
Információk és lehetőségek az Európában élő fiatalok számára.

A Flow Élmény

Dübörgő PR elemekkel tarkított rendezvényszervezői profizmus közepette kapom meg a belépő Pass-t, egy vászonszatyrot repi cuccokkal, és programmal. Végre, lehull a lepel, 30 alattiak nyilatkoznak arról, „melyik út megyen Budára” 2016-ban.

Várakozással ülök be a szünet nélküli (valódi flow élmény garantált) interjúsorozatokra, játékos show elemekkel feldobott beszélgetésfoszlányokra. A Divat, Média, Közlekedés, Start up, Sport világába nyerhetünk betekintést általuk. Kicsit talk show jellegű, kicsit informális, mégis igen jól felépített az egész koncepció. Maratoni szekciókra bontott, témakör szerinti mini interjúkról van szó, sikeres, ismert 30 alatti fiatalokkal. Izgalmasan hangzik, ugye?

 

Ezek a fiatalok valóban annak a generációnak a tagjai, akik pályakezdőként nem találnak munkát, mivel nincs munkatapasztalatuk, akik anyuval élnek és kilátástalanul keresik önmagukat a folyamatosan gyorsuló, digitalizálódó, versenyszférától megfeszülő világban. Van erre megoldás? 30 éves kor előtt siker, pénz, csillogás? Kik ők valójában? Tele voltam kérdésekkel. A jól felépített program csak sorakoztatta a fiatalokat, kérdezgette ezeket a közismert személyiségeket, ám rá kellett jöjjünk, legtöbbjük valójában már túl van a harmincon. Marsalkó Dáviddal és Diazzal beszélgetve a későbbiekben megvilágítást nyert az, hogy sokéves munka, kitartás és önkeresés árán jön a mostani elismertség, mely egy igen hosszú folyamatból adódik, nem az égből pottyant az ölükbe a népszerűség.

 

 

A SZEKCIÓKRÓL NÉHÁNY MONDATBAN, A TELJESSÉG IGÉNYE NÉLKÜL:

 

 

DIVAT:

 

Tételmondat: Magyarország újra szexi a külföldiek szemében. A magyarországi divattervezésre nagyon nyitottak a külföldiek, kuriózumként tekintettek rá a nyolcvanas években, akárcsak manapság. Ebben Pataki Ágnes és Sándor Szandra (Nanushka) is egyetért, habár Pataki Ágnes szerint ma már egészen más jellegű turisták érkeznek hazánkba és a divatipar is változott, más jellegű problémákba ütközik, mint néhány évtizede.

 

KÖZLEKEDÉS:

 

Vitézy Dávid szerint, (aki 24 évesen lett a BKK vezérigazgatója) egyre kevésbé státusszimbólum az autó, és a generációk között van egy látásmódbeli különbség a közlekedési stílust illetően is. Véleménye, hogy az igényeket befolyásolni kell, és nem lekövetni. Személyes karrierjét illetően és szakemberként is a világra való nyitottság jellemzi, szerinte ezért van az, hogy karrierje során nem kellett végigjárnia azt a bizonyos ranglétrát, hiszen egy problémára reflektálva vette kezébe az irányítást és hozott létre egy civil szervezetet, és vele együtt egy mozgalmat. Winker Róbert és Ács Gábor is csatlakozott a szekcióüléshez, ami hamarosan egy Budapest közlekedési lehetőségeit felvonultató, egészen szórakoztató kvízzé alakult át.

 

MÉDIA:

 

Az Aranyéletből ismert Döbrösi Laura mellett Marsalkó Dávid (Halottpénz) és Diaz (Wellhello) beszélt az ismertségig tartó útról, arcon csapásokról vagy főszerepekről, ön-keresésről és megvalósításról, londoni munkalehetőségről, karrierépítésről.

 

Ebédszünet, hoppá, máris dél van. Egy órácskára szüneteltek az interjúk, de addig sem maradtunk információ és szórakoztatás nélkül. Mozgalmas, fesztivál-szerű megoldások, rengeteg ismert arc és programlehetőség. Legnagyobb előnyként a privát interjúkat tudnám kiemelni, amikor is negyed órára bármelyik szekcióból tehettek fel személyesen kérdéseket az érdeklődők.

 

START UP:

 

A legérdekesebb szekciónak bizonyult mind közül, a Massachusetts Institute of Technology ösztöndíjprogramban részt vett Lakatos Dávid őszinte és jelenre koncentráló attitűdjének köszönhetően egy valóban tartalmas és érdekes interjú készülhetett vele. Rendkívül pozitív tapasztalat volt, már csak azért is, mert nem egy öltönyben feszítő, mindent-tudó üzletember képmutatásával, hanem egy valódi self-made ötletemberrel találkozhattunk, aki elképzeléseire képes milliárdos üzleteket létrehozni. Talán ebben rejlik az újgenerációs üzletek, start up-ok varázsa, kevésbé tűnik felszínesnek, sokkal inkább az innovációt és a minőséget tartja szem előtt.

 

FILM ÉS TABU:

 

Till Attila Tiszta szívvel kapcsán érkeztek meghívottak, ámbár a koncepció kevéssé illett bele az eddigi sémába, mindenesetre emlékezetes tartalommal bírt, nem csak az életpályák különbözősége miatt. A kedvenc szekció arrogancia szempontból. Az imádni való Vitanovics Dusán neurológust színészi ambícióiról kérdezték és az abszolút kiderült, hogy ilyen önbizalommal kizárólag idegsebészek rendelkezhetnek.

 

SPORT:

 

Az addigra kissé megritkult és megfáradt közönséget Kiss Gergely kisvideója rázta fel, amely perceken keresztül kizárólag arany- és ezüst olimpiai érmek felsorakoztatásával igen bájos összhatást keltett a színpadon a vetítő vászon előtt üldögélő, szerényen és meglepetten mosolygó olimpikonnal - aki mit sem veszített pozitív kisugárzásából a „sport, mint üzlet” és üzleti lehetőségek a sportban témát feszegető interjú kérdései közben, sőt.

 

 

Tulajdonképpen a megszólaltatott vendégek nagyon kis százaléka esett a valóban ismert és főképp elismert, s egyben a ténylegesen harminc alatti kategóriába. Hollywood és a fejlett nyugati országok fel tudnak vonultatni olyan fiatalokat, akik huszonévesen sikeresek és valóban világszerte, országszerte vagy netán a szakmájukban elismertek, a mi esetünkben mindez egy nyitott kérdés maradt. Bár meglehet, és őszintén remélem, hogy ez a rendezvény csak kezdete valaminek, hiszen igazán izgalmas kezdeményezésnek bizonyult.

 

Mindent egybevetve: valóban élőben élhettük át, és lehettünk részesei a magazinnak, sőt a flow élmény is garantált volt, hiszen a show folyamatosan ment, sosem volt leállás. A közönség rengeteg információval és ötlettel, pozitív flow energiával gazdagodhatott, (már amikor rendesen működött a hangosítás). Valódi élményt nyújtott, több volt, mint fellapozni a Forbes aktuális számának oldalait, élő, tapintható, mozgalmas és szórakoztató napot tudhattunk magunk mögött.

 

 

Legfrissebb értesüléseink szerint a show folytatódik és pontosan egy hónap múlva, október 13-án minden eddiginél több helyszínnel és több programmal készülnek. Az ősz erről a lépésről fog szólni: a legkisebbektől a legnagyobbakig mutatják be az ország sikeres és siker várományos vállalkozásait. The show must go on! Várjuk! (a szerk.)

 

Részletes információ: https://www.facebook.com/events/867432386696709/

 

 

Tóth Niki

 

a kép forrása: Ribáry Manuéla

 

 

A cikket az Európai Ifjúsági Portál Facebook-oldalán kommentelheted.

Közzétéve: szo., 20/08/2016 - 14:53


Tweet Button: 

Kapcsolódó linkek


Info for young people in the western balkans

Szakértői segítségre vagy tanácsra van szükséged?

Fordulj hozzánk!