European Youth Portal
Information and opportunities for young people across Europe.

Cosmopolitan Blogger Day - Legyél te is főállású blogger!

Idén harmadik alkalommal rendezte meg a legolvasottabb havi, női magazin kifejezetten a bloggereknek szóló rendezvényét. Az év bloggerei kihirdetése mellett színvonalas előadásokat is meghallgathattak a résztvevők profi előadóktól.

A tavalyi blogger nap után nem volt kérdéses számomra, hogy idén is ellátogatok rá, hiszen rengeteget profitáltam belőle. Ha szeretsz írni, vagy csak kacérkodsz egy saját blog gondolatával akkor mindenképpen ajánlott kihasználni az ilyen lehetőségeket. Sajnos nálunk még mindig az az elv érvényesül, hogy a „felkapott” bloggereket, vloggereket támogatják és ez a díjazottaknál is érezhető volt, viszont hasonló jellegű egész napos szakmai konferencia nincs hazánkban. Ezért is egyedülálló a maga nemében.

 

 

VALÓSÍTSD MEG AZ ÁLMAIDAT!

 

A borongós októberi vasárnap reggel 9 órai időpont ellenére is 450 lelkes ember jelent meg és hallgatta végig az előadásokat. A programok három blokkba voltak elosztva és úgy voltak felépítve, hogy mindenki találjon számára kedvezőt. Az előadók pedig a szakma profi képviselői voltak minden témakörben. A regisztrációt követően volt időnk megismerkedni a támogatók standjaival és akár közös kollaborációt is ki lehetett alakítani.

 

Nagyon szimpatikus volt az, hogy nagyon sok márka a feltörekvő tehetségeket is támogatja nem csak a több ezres rajongótáborral rendelkező bloggereket. Az ilyen alkalmak lehetőséget nyújtanak a kapcsolatépítésre és arra is, hogy a lelkesen írók személyesen is találkozhassanak egymással. Az egész konferencia jelmondata az volt, hogy „Légy önmagad!” és „Valósítsd meg az álmaidat”.

 

 

TIPPEK, TRÜKKÖK

 

Az első blokkban megismerkedhettünk azzal, hogy mire kattan a Z generáció és hogyan kell kommunikálni a követőkkel a különböző social média felületeken. A videózás, a vlogolás fortélyairól is kaphattunk hasznos tippeket, hiszen nem biztos, hogy egy drága készülék elég a sikerhez. A siker a részletekben, a megfelelő kiegészítőkben és egy jól kitalált ötletben rejlik. A kevesebb néha több elv itt is érvényesül. Ezután következett a díjátadó, ahol öt kategóriában szakmai zsűri döntött, valamint és egy kategóriában pedig a közönség kedvence lett kitüntetve. Az ebédszünetben ínycsiklandozó ételekkel és desszertekkel kedveskedtek nekünk a szervezők majd a második blokk következett.

 

Az online népszerűsítéssel kapcsolatban kaptunk hasznos információkat arról is, hogy milyen eszközökkel tudjuk értékesíteni a saját blogunkat. A jogi előadás volt a nap egyik legnépszerűbb előadása, hiszen itt egy szakértő jogász adott pontos információkat arról, hogy hogyan védjük a tartalmunkat a tolvajoktól és arról is, hogy mi számít jogtiszta tartalomnak. Arról is bebizonyosodhattunk, hogy mennyire fontos az egyediség és a saját személyiségünk belecsempészése az írásainkba, hiszen így lehet kitűnni a tömegből. A harmadik blokk a gasztró téma kedvelőinket nyújtott segítséget abban, hogy milyen egy tökéletes ételfotó, hiszen a legtöbb kép ebben a témába kerül feltöltésre a közösségi felületeken. A zárást követően minden résztvevőnek apró ajándékcsomaggal kedveskedtek. Az egész konferenciára jellemző volt a profizmus és a magas színvonal.

 

 

A nap végére fáradtan, információk tömkelegével, de hatalmas inspirációval és lelkesedéssel zártuk a konferenciát. Ha szeretnél belevágni egy saját blogba akkor elsősorban legyél kitartó, hiszen a siker nem jön magától és nagyon sokat kell érte dolgozni. Legyél hiteles, figyelj a minőségre, keress blogger társakat és kollaborálj!

 

 

Fazekas Dóra

 

 

A cikket az Európai Ifjúsági Portál Facebook-oldalán kommentelheted.

Published: Sun, 23/10/2016 - 15:04


Tweet Button: 

Related links


Info for young people in the western balkans

Need expert help or advice?

Ask us!