Európai Ifjúsági Portál
Információk és lehetőségek az Európában élő fiatalok számára.

Új európai online platform kínaiul

Az Oumeng.eu egy olyan új platform, mely számos hasznos információval és tippekkel szolgál azon kínai anyanyelvű emberek számára, akik érdeklőnek az EU és tagállamai iránt az egyre szorosabb európai-kínai együttműködésnek köszönhetően.

Az Európai Unió és Kína számos területen — például a digitális technológia és infrastruktúra terén — épít ki egyre közelebbi kapcsolatot egymással. Ezen okból kifolyólag az Oumeng.eu-t kifejezetten kínai ajkú felhasználók számára hozták létre, hogy értékes információkkal szolgálhassanak nekik a saját nyelvükön olyan témakörökben, melyek az európai fiatalságot érintik.

Mit találhatsz a platformon?

Kedvedre böngészhetsz különböző képek közt, vagy akár adott tartalmakra is rákereshetsz, mint például:

  1. A kulturális naptárra, mely a legújabb frissítéseket tartalmazza az EU tagországainak nagykövetségei és kulturális intézetei által Európában és Kínában megrendezésre kerülő eseményekről
  2. Egy interaktív térképre, mely információkat és statisztikákat nyújt az összes EU-országról
  3. Számos hasznos tippre az oktatási rendszerekkel (egyetemek, ösztöndíjak, stb.), álláslehetőségekkel (európai cégeknél és nagykövetségeknél), kultúrával és utazással (vízum, stb.) kapcsolatban…

 

Európai-kínai együttműködés

 A platformot az Európai Unió Kínai Delegációja indította el a 40 éve fennálló európai-kínai diplomáciai kapcsolatok fennállásának ünnepléseként, ezáltal is támogatva a kulturális és az emberek közötti kapcsolatok kiépítését az Unió és Kína közt.

 Belgium fővárosában, Brüsszelben rendkívüli találkozóra kerül sor szeptember 15-17. között az Európa-Kína Magas Szintű Emberek Közti Párbeszéd (EU-China High Level People-to-People Dialogue (HPPD) keretein belül. Az esemény célja a közös tudás gyarapítása és a megértés növelése Kína és az EU közt, valamint az interkulturális párbeszéd előremozdítása, és a kölcsönös bizalom és tisztelet kiépítése mindkét fél részéről, különös tekintettel az ifjúságra. A HPPD számos közös partnerprogram létrejöttét eredményezte olyan ifjúsági szervezetek bevonásával, melyek többek közt foglalkoztathatósággal, üzlettel, társadalmi aktivitással és önkéntességgel foglalkoznak.

Amennyiben érdekelnek az olyan programok, melyek az európai és kínai háttérrel rendelkező szervezetek közti együttműködés létrehozását célozzák meg, látogasd meg a Youth in the EU and China: Working Together to Common Challenges weblapot. Ez a projekt az önkéntesség pozitív szerepét hangsúlyozza a fiatalok munkanélkülisége ellen vívott harcban, melyet különböző tevékenységekkel, tréningek és szemináriumok szervezésével próbál csökkenteni.

Közzétéve: h., 20/07/2015 - 09:26


Tweet Button: 

Kapcsolódó linkek


Info for young people in the western balkans

Szakértői segítségre vagy tanácsra van szükséged?

Fordulj hozzánk!