Európai Ifjúsági Portál
Információk és lehetőségek az Európában élő fiatalok számára.

Hol tudod megosztani a véleményed másokkal?

Több módja van annak, hogy kifejezésre juttasd a véleményed. Példaként említhető a választásokon, illetve a strukturált párbeszédben való részvétel. Mindazonáltal akkor is hallatni tudod a hangod, ha éppen nincs választási év!
Mindegy, hogy milyen szakpolitikai témában szeretnél véleményt nyilvánítani – legyen szó ifjúságpolitikai vonatkozású, társadalmi, egészségügyi vagy emberi jogokkal kapcsolatos kérdésekről –, azt lakhelyeden is megteheted, akár anélkül, hogy elhagynád a szobádat. Az alábbiakban tájékozódhatsz arról, milyen sokféle módon tudsz hangot adni véleményednek.
 
Az Ön hangja Európában webhelyen Te is részt vállalhatsz az Európai Bizottság által végzett szakpolitikai munkában, ha részt veszel a konzultációkban, megbeszélésekben stb. A Bizottság kíváncsi az elképzeléseidre, kész szembesülni a tevékenységét bíráló észrevételeiddel, és arra törekszik, hogy hasznosítsa az általad szerzett tapasztalatokat.
 
A Polgárok Agorája összekötő kapcsot hivatott biztosítani a polgárok és az Európai Parlament között. A fórum lehetővé teszi a polgárok számára, hogy a Parlament jogalkotási ütemtervében szereplő kérdéseket megvitassák. Az Agora elősegíti, hogy a polgárok mindennapi élettapasztalatai alapján konkrét szakpolitikai döntések szülessenek.
 
Az UNESCO Ifjúsági Fórum találkozási lehetőséget biztosít a világ legkülönbözőbb részeiből érkező ifjúsági küldöttek számára, akik a rendezvényen megoszthatják egymással gondolataikat és tapasztalataikat, azonosíthatják, mely kérdések adnak sokuk számára aggodalomra okot, és együttes erővel megoldásokat kereshetnek a közös problémákra.
 
Az UNICEF Voices of Youth (A fiatalok hangja) elnevezésű honlapja remek online lehetőséget kínál a fiatalok számára, hogy többet tudjanak meg az életüket érintő kérdésekről. A fórumon a fiatalok – országhatárokra való tekintet nélkül – véleményt mondhatnak, párbeszédet folytathatnak és tájékozódhatnak az egész világot érintő problémákról, továbbá tevékeny szerepet vállalhatnak megoldásukban.
 
A Global Voices Online (Globális vélemények online) nemzetközi, többnyelvű közösség, melynek tagjai több mint 130 országból raknak fel blogokat, fényképeket és podcastokat a webhelyre. A kezdeményezés azt hivatott elősegíteni, hogy az emberek világszerte olvashassanak és közzétehessenek információkat saját közösségeikről. Te is csatlakozhatsz hozzájuk, ha beküldöd észrevételeidet, illetve ha magad is szerzővé válsz.
 

Közzétéve: sze., 03/07/2013 - 22:28


Tweet Button: 

Kapcsolódó linkek


Info for young people in the western balkans

Szakértői segítségre vagy tanácsra van szükséged?

Fordulj hozzánk!