Európai Ifjúsági Portál
Információk és lehetőségek az Európában élő fiatalok számára.

Filmajánló decemberre, 1. rész ‒ nincs karácsony Kevin nélkül?

Vészesen közeleg a december vége, természetes, hogy mindenki szeretne egy kicsit ráhangolódni az ünnepekre. Igen ám, de milyen filmet válasszunk? Ezúttal olyan karácsonyi filmekkel készültünk, amik nélkül nem múlhat el a tél!

1. Reszkessetek betörők

 

Ha a karácsonyra gondolsz, neked is valószínűleg Kevin kalandjai jutnak először az eszedbe, és ez nem véletlen! Hiszen bárki bármit mondjon, a Reszkessetek betörők tipikusan az a film, ami nélkül nem múlhat el a családi karácsony. Az 1990-es vígjáték bővelkedik a vicces helyzetekben, ám természetesen a tanulság sem marad el a történet végén. Az alapsztori valószínűleg előtted sem ismeretlen: a karácsonykor otthonfelejtett, ám meglehetősen talpraesett kisfiú és az ügyefogyott betörők „csatája” garantáltan neked is mosolyt csal az arcodra. Újra, és újra, és újra…

 

Home Alone Trailer

Video Description: 

 

2. Igazából szerelem

 

Minden idők leggyakrabban emlegetett romantikus filmje nem véletlenül vívta ki magának ezt a megtisztelő helyet. A több szálon futó történet, a szerethető főhősök és az ünnepi hangulat mögött valójában egyetlen gondolat jelenik meg, mint minden történés mozgatórugója: a szerelem, és annak összes lehetséges formája. Hiszen ez az az érzés, ami korra, nemre, és meggyőződésre való tekintet nélkül egyszer csak mindenkit megtalál. És hogy mi lehet a következménye? A film izgalmakban bővelkedő, érzelmes mozzanatai és a tavasszal megjelent 15 perces, a bohócdoktorokat támogató folytatás választ adnak erre a kérdésre… 

 

Love Actually - Trailer

Video Description: 

 

3. Karácsonyi ének

 

Charles Dickens klasszikus meséjének számtalan feldolgozása született, ez a 2009-es amerikai animációs film az egyik közülük. A történet a 19. században játszódik, amikor a kapzsi öregembert három szellem látogatja meg szenteste, és kezdetét veszi a hatalmas utazás… A végeredmény pedig egy látványos és szívmelengető mese a szeretetről, a változásról és a jóságról, ami mellett szépen megfér a kissé misztikus, kísérteties vonal is, ami végigkíséri a művet. A kicsik nem biztos, hogy élvezni fogják, de az idősebbeknek rengeteg tanulsággal szolgálhat!

 

Karácsonyi ének szinkronos előzetes (Cinemani)

Video Description: 

 

4. A Grincs

 

Adott egy falu, és annak békés lakói, akiknek mindene a karácsony, és az ünnepi hangulat. Ám van valaki, aki nem nézi jó szemmel ezt, és mindent megtenne, hogy tönkretegye a boldogságukat… A Grincs egy tipikus gyerekfilm, ám mindeközben a felnőttek számára sem válik unalmassá: lényegében egy számkivetett, csúnya manó és egy elhanyagolt kislány története, olyan mondanivalóval, ami a karácsony igazi üzenetét ragadja meg. A szeretet ereje, a Jó győzedelmeskedése szintén megjelenik ebben a humoros, ám igencsak elgondolkodtató filmben.

 

Dr. Seuss' How The Grinch Stole Christmas Trailer

Video Description: 

 

5. Télapu

 

Mi történne, ha az igazi Mikulás egyszer csak balesetet szenvedne? Valakinek át kellene vennie a helyét, ez pedig esetünkben nem más, mint a film főhőse, Scott, a tipikus amerikai üzletember, aki rosszkor volt rossz helyen, ám kénytelen számolni ennek következményeivel. A kérdés már csak az: vajon mi lesz így a karácsonnyal? Varázslatos hangulatú, fergeteges film, váratlan bonyodalmakkal és kalandokkal, igazi téli környezetben. John Pasquin egy igazán szerethető mesével kedveskedett a nézőknek, ami sokadik újranézésre is ugyanolyan jó, mint először. Ha karácsonyi hangulatra vágysz, ez a te filmed!

 

The Santa Clause (1994) Original Trailer

Video Description: 

 

Szopkó Zita

 

Kép: Tookapic pexels.com

 

Videók: YouTube

 

Ezt a cikket az Európai Ifjúsági Portál Facebook oldalán kommentelheted!

Közzétéve: csü., 14/12/2017 - 17:04


Tweet Button: 

Kapcsolódó linkek


Info for young people in the western balkans

Szakértői segítségre vagy tanácsra van szükséged?

Fordulj hozzánk!