Európai Ifjúsági Portál
Információk és lehetőségek az Európában élő fiatalok számára.

Filmajánló decemberre, 1. rész ‒ nincs karácsony Kevin nélkül?

Vészesen közeleg a december vége, természetes, hogy mindenki szeretne egy kicsit ráhangolódni az ünnepekre. Igen ám, de milyen filmet válasszunk? Ezúttal olyan karácsonyi filmekkel készültünk, amik nélkül nem múlhat el a tél!

1. Reszkessetek betörők

 

Ha a karácsonyra gondolsz, neked is valószínűleg Kevin kalandjai jutnak először az eszedbe, és ez nem véletlen! Hiszen bárki bármit mondjon, a Reszkessetek betörők tipikusan az a film, ami nélkül nem múlhat el a családi karácsony. Az 1990-es vígjáték bővelkedik a vicces helyzetekben, ám természetesen a tanulság sem marad el a történet végén. Az alapsztori valószínűleg előtted sem ismeretlen: a karácsonykor otthonfelejtett, ám meglehetősen talpraesett kisfiú és az ügyefogyott betörők „csatája” garantáltan neked is mosolyt csal az arcodra. Újra, és újra, és újra…

 

Home Alone Trailer

 

2. Igazából szerelem

 

Minden idők leggyakrabban emlegetett romantikus filmje nem véletlenül vívta ki magának ezt a megtisztelő helyet. A több szálon futó történet, a szerethető főhősök és az ünnepi hangulat mögött valójában egyetlen gondolat jelenik meg, mint minden történés mozgatórugója: a szerelem, és annak összes lehetséges formája. Hiszen ez az az érzés, ami korra, nemre, és meggyőződésre való tekintet nélkül egyszer csak mindenkit megtalál. És hogy mi lehet a következménye? A film izgalmakban bővelkedő, érzelmes mozzanatai és a tavasszal megjelent 15 perces, a bohócdoktorokat támogató folytatás választ adnak erre a kérdésre… 

 

Love Actually - Trailer

 

3. Karácsonyi ének

 

Charles Dickens klasszikus meséjének számtalan feldolgozása született, ez a 2009-es amerikai animációs film az egyik közülük. A történet a 19. században játszódik, amikor a kapzsi öregembert három szellem látogatja meg szenteste, és kezdetét veszi a hatalmas utazás… A végeredmény pedig egy látványos és szívmelengető mese a szeretetről, a változásról és a jóságról, ami mellett szépen megfér a kissé misztikus, kísérteties vonal is, ami végigkíséri a művet. A kicsik nem biztos, hogy élvezni fogják, de az idősebbeknek rengeteg tanulsággal szolgálhat!

 

Karácsonyi ének szinkronos előzetes (Cinemani)

 

4. A Grincs

 

Adott egy falu, és annak békés lakói, akiknek mindene a karácsony, és az ünnepi hangulat. Ám van valaki, aki nem nézi jó szemmel ezt, és mindent megtenne, hogy tönkretegye a boldogságukat… A Grincs egy tipikus gyerekfilm, ám mindeközben a felnőttek számára sem válik unalmassá: lényegében egy számkivetett, csúnya manó és egy elhanyagolt kislány története, olyan mondanivalóval, ami a karácsony igazi üzenetét ragadja meg. A szeretet ereje, a Jó győzedelmeskedése szintén megjelenik ebben a humoros, ám igencsak elgondolkodtató filmben.

 

Dr. Seuss' How The Grinch Stole Christmas Trailer

 

5. Télapu

 

Mi történne, ha az igazi Mikulás egyszer csak balesetet szenvedne? Valakinek át kellene vennie a helyét, ez pedig esetünkben nem más, mint a film főhőse, Scott, a tipikus amerikai üzletember, aki rosszkor volt rossz helyen, ám kénytelen számolni ennek következményeivel. A kérdés már csak az: vajon mi lesz így a karácsonnyal? Varázslatos hangulatú, fergeteges film, váratlan bonyodalmakkal és kalandokkal, igazi téli környezetben. John Pasquin egy igazán szerethető mesével kedveskedett a nézőknek, ami sokadik újranézésre is ugyanolyan jó, mint először. Ha karácsonyi hangulatra vágysz, ez a te filmed!

 

The Santa Clause (1994) Original Trailer

 

Szopkó Zita

 

Kép: Tookapic pexels.com

 

Videók: YouTube

 

Ezt a cikket az Európai Ifjúsági Portál Facebook oldalán kommentelheted!

Közzétéve: csü., 14/12/2017 - 17:04


Tweet Button: 

Kapcsolódó linkek


Info for young people in the western balkans

Szakértői segítségre vagy tanácsra van szükséged?

Fordulj hozzánk!