Európai Ifjúsági Portál
Információk és lehetőségek az Európában élő fiatalok számára.

Önvezető autó: jövőbeli cél vagy mai technológia?

Beszélgetés Hernádi Géza igazságügyi szakértővel, autós újságíróval és a Porsche Hungária műszaki oktatójával az önvezető autók jogi és technikai kérdéseiről. Van, volt, lesz?

Először is a mindenkit legjobban foglalkoztató kérdéssel kezdeném: Mikor lesznek önvezető autók?

 

A technológia készen van. Ami ahhoz kell, hogy elmenjen egy autó, ahhoz minden adott. A jogi résszel van a baj. Ha nem ember vezeti az autót, nehéz megállapítani, hogy kié a felelősség. Ha vezetőként hozol egy döntést, és meghal valaki, azért te vagy a felelős. De ha egy jármű önvezető, akkor előre be kell programozni, hogy milyen esetben milyen döntést hozzon.

 

Az egyik legnagyobb dilemma  éppen ez az etikai kérdés  Te hogy döntenél, ha választhatnál, hogy egy kismamát vagy egy idős embert ütsz el, vagy te magad halsz meg? És ekkor nincs passzolási lehetőség, hiszen az önvezető autóknak is kell egy parancsot adni, amikor elhagyják a gyárat, és tulajdonképpen a gyártónak döntenie kell, hogy mi vagy ki a „kisebb veszteség”. Éppen emiatt nem került még a piacra a technológia, ami egyébként már régen készen állna a használatra. Nehéz lenne eldönteni, hogy ki a felelős az adott balesetért, a gyártó, a tervező, vagy maga a tulajdonos.

 

Van valami, ami már az önvezetés előszelének nevezhető?

 

A technikát ma tulajdonképpen asszisztens-rendszerként adják el nekünk. Például sávtartás, követési távolság betartása, parkolási funkció és a „stop and go”, ilyenek. Ma már ezek is nagyon nagy előrelépést jelentenek, de pont azért tartunk még itt, mert ilyen formában a vezető felel az esetleges hibákért.

 

Emellett arra is nagy szükség lenne a valós önvezetés elérése érdekében, hogy az autók összeköttetésben legyenek és információt szolgáltassanak egymásnak, illetve legyenek olyan „intelligens kereszteződések”, amelyek szintén kamerákkal vannak felszerelve, és adatokat küldenek a közeledő autóknak, amelyek így fel tudnak készülni az esetleges veszélyhelyzetekre. Azonban itt még egy etikai kérdés vetődik fel, mégpedig a személyiségi jogoké, ez is akadályokat gördít az újdonság bevezetésének útjába.

 

Van jó oldala is a dolognak?

 

Hogyne! A gép lényegesen kevesebb hibát vét, mint az ember. Nem „téveszti el” a pirosat és az elsőbbségtáblát. Drasztikusan lehetne csökkenteni a biztosítók által évente kifizetett összeget is azáltal, ha bevezetnék az önvezetést. Az emberek hiányosságait jelenleg az asszisztens rendszerek pótolják.

 

Hogy alakul majd ki a rendszer?

 

Egy átmenet fog megvalósulni, ami nagyon sok problémával fog járni.  A 10-15 éves autókkal nem tudnak majd kommunikálni az „okos kocsik”, illetve sokkal jobb felszerelésük és lehetőségeik lesznek. Például, ha egy olyan autót követünk egy régivel, aminek van fékrásegítése, lehet, hogy balesetbe keveredünk, ha az előttünk lévő autó önmagától vészfékez, mert a rendszer „reakcióideje” nagyságrendekkel rövidebb, mint az átlagos reakcióidő. Az a baj az asszisztensekkel, hogy a vezető így eltompul, és a kocsira bízza az irányítást, de ha emberi beavatkozásra lenne szükség, a vezető képtelen időben és megfelelően közbelépni.

 

Akkor csökkenti vagy növeli a balesetek számát?

 

Volt egy olyan európai cél, hogy szinte nullára csökkentsék a közúti balesetek számát. Sokat javítottak a statisztikákon, de most már nem sokat lehet javítani, mert mindent kiküszöböltek, ami a forgalomszervezésen vagy a technológián múlt. Most már emberi hibákról van szó legtöbbször ott, ahol baleset történénik. De még mindig nem tökéletesek a vezető nélküli járművek, és szükség van emberi beavatkozásra is. Például a budapesti metró is önvezető, de szükség van emberi figyelemre is, mert ha elveszti a jelet, csak külső beavatkozással lehet újraindítani. Szóval, még „nem engedtük el a technológia kezét”. Az asszisztens rendszerek már beérett rendszerek, de részrendszerek csupán. Ezeknek az összekapcsolására van még szükség.

 

Hogyan használnák fel a technológiát?

 

 

Sofőrszolgálat ellátására lenne jó az önvezető autó. Át kell, hogy alakuljon a közlekedési struktúra. Nincs elég parkolóhely, benzin és pénz, hogy mindenki saját kocsit tartson. Így mindenki rendelhetne egy ilyen kocsit, ami elviszi A-ból B-be, aztán az autó tovább menne a következő utasért, ami nagyban javítaná a járművek kihasználtságát huszonnégy órán belül. Ez az a koncepció, ami rentábilissé tenné az önvezetést. Ezt persze alapvetően metropoliszokra találták ki, mert ott másképp nem lenne megoldható a közlekedés. Nem kérdés, hogy nálunk is megjelenik majd egy kis késéssel, de a gyártásban jó esélyünk van arra, hogy jelentős szerepet kapjunk.

 

Összefoglalva:

 

Kiszolgálja az új igényeket, csökkenti a balesetek számát és javítja a fogyasztást.

 

 

Hernádi Anna 

 

Kép: Wikimedia Commons

Közzétéve: h., 22/05/2017 - 17:06


Tweet Button: 

Kapcsolódó linkek


Info for young people in the western balkans

Szakértői segítségre vagy tanácsra van szükséged?

Fordulj hozzánk!