Európai Ifjúsági Portál
Információk és lehetőségek az Európában élő fiatalok számára.

Marie Curie Actions Ösztöndíj: Innovatív képzési hálózatok

Marie Curie Actions
Mivel a kutatói pályafutás nem mindig indul könnyen, a jövő Európájának azonban óriási szüksége van a ma fiatal kutatóira, a Bizottság arra törekszik, hogy a fiatalok számára vonzóbbá tegye a kutatói pályát.

A Marie Curie-fellépések egyike, a transznacionális alapképzési hálózatok (ITN) támogatása a pályafutásuk kezdeti szakaszában lévő kutatóknak biztosít lehetőséget arra, hogy bővítsék szakismereteiket, fejlesszék képességeiket, csatlakozzanak tapasztalt kutatói csoportokhoz, és javítsák karrierlehetőségeiket.

 

Miért éri meg a fiatal kutatóknak?


Többpartneres alapképzési hálózat (ETN): 
A mondás szerint kettőn áll a vásár, ám egy hálózat alapításához legalább hárman kellenek. Ennek megfelelően egy alapképzési hálózat létrehozásához legalább három partnerre van szükség (maximum tízre). A hálózat tagjai egyetemek, kutatóközpontok, illetve kis- és nagyvállalkozások lehetnek.

 

Európai Ipari Doktorátusok (EID): 
Az EID esetén csak két résztvevőre van szükség: egyikük a felsőoktatásból vagy a kutatás világából, a másik partner pedig a magánszektorból. Az egyik feltétel azonban, hogy a kutatónak részt kell vennie a tudományos partner doktori programjában. A kutatónak ezenkívül legalább ideje 50%-át a magánszektorban kell töltenie.

 

Innovatív Doktori Programok (IDP): 
Legalább három partner hozhat létre Innovatív Doktori Programot, amelynek során közös doktori képzést biztosítanak.


 


Mit tartalmaz az ösztöndíj?

Minden Marie Curie ösztöndíjnak egy ún. bottom-up megközelítése van, ami magában foglalja a kutatói és technológiai fejlesztések minden területét. A jelentkezőknek figyelmet kell fordítaniuk a jelentkezés során az interdiszciplináris és az újonnan megjelent szupradiszciplináris területekre.

 

A sikeres jelentkezők 3 és 36 hónap közötti időszakra részesülnek az ösztöndíjban.

 


Ki jelentkezhet?

A résztvevő szervezeteknek 2014. április 9. 17.00-ig (brüsszeli idő) van idejük a pályázatuk beadására a következő oldalon. Fontos, hogy kutatók nem adhatnak be egyéni pályázatot, csak szervezetek pályázhatnak.

 

A Marie Curie Actions a Horizon 2020 program része, amely az EU legnagyobb támogatást nyújtó (2014-2020 között 80 milliárd euró) programja a kutatás és innováció területén.

Közzétéve: sze., 05/03/2014 - 21:46


Tweet Button: 

Kapcsolódó linkek


Info for young people in the western balkans

Szakértői segítségre vagy tanácsra van szükséged?

Fordulj hozzánk!