Európai Ifjúsági Portál
Információk és lehetőségek az Európában élő fiatalok számára.

Magyarok Országos Gyűlése – 2013. augusztus 16-18, Apajpuszta

Ötödik alkalommal került megrendezésre 2013. augusztus 16-án a Magyarok Országos Gyűlése a Apajpusztán, ahová mindazok az érdeklődők, akik érdeklődnek a magyar hagyományok, illetve a kulturális értékmegőrzés iránt, ellátogathattak.

 

Az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő rendezvénysorozat minden évben színes programkínálattal várja hazai és külföldi vendégeit annak érdekében, hogy egyre nagyobb közönség számára legyenek elérhetőek mindazokat a kulturális értékek, amelyek a magyarság múltbéli, illetve jelenlegi szerepét hivatottak hitelesen bemutatni.

 

A Magyarok Országos Gyűlésének egyik legnagyobb népszerűségnek örvendő eseménye a történelmi élőkép, ahol a rendezvény idejére készített várban kerülnek bemutatásra a magyar történelem jelentős eseményeinek történései.

 

A látogatók számtalan népviseletbe öltözött hagyományőrzővel találkozhatnak, emellett lehetőségük van részt venni mindazokban a tevékenységekben, amelyek őseink mindennapjait határozták meg.

 

Az ostorcsattogás és a lovasok kiáltása mindennapi élmény, emellett íjászok, solymászok, és különféle kézművesek között sétálgathatunk, miközben mangalica kolbászt és különleges ételeket majszolgathatunk.

 

A rendezvény külön hangsúlyt fektet arra, hogy minden korosztály megtalálja a maga számára leginkább kedvelt szórakozást, illetve mindenki az igényeinek megfelelő módon élvezhesse a találkozót.

 

A gyermekeket mese-sátrak, illetve kézműves foglalkozások, valamit ügyességi játékok várják.

 

Az idősebb korosztály számára adott a lehetőség, hogy különféle hagyományőrző tevékenységekben vegyenek részt, illetve megismerkedhessenek a magyar kultúra kulináris értékeivel.

 

A kézműves termékeket kínáló vásár egy külön érdekesség, hiszen az ország minden szegletéből érkező mesteremberek portékáinak megismerése egész napos programot ad az érdeklődőknek.

 

Esténként változatos programok várják a szórakozni vágyókat, hiszen koncertek, valamint táncházak garantálják a jó hangulatot, illetve adnak alkalmat az egymással való megismerkedésre.

 

A teljesség igénye nélkül, lássuk, hogy milyen programokra számíthattak azok, akik az idei évben ellátogattak Apajpusztára, ahol lehetőségük lesz belecsöppenni egy olyan világba, amely a magyarság múltját, jelenét és jövőjét hivatott bemutatni és megőrizni:

 

 • Történelmi élőkép
 • Gyermekfoglalkoztató
 • Mesesátor
 • Gyermek és felnőtt táncház
 • Fogathajtó verseny
 • Íjászverseny
 • Koncertek és előadások
 • Rovás népfőiskola
 • Gyógyító falu
 • Jurta tábor
 • Vásárosok és kézművesek bemutatói

 

Az esemény minden évben egyre több látogatót vonz, ezért különösen fontos, hogy mindazokat az értékeket, amelyek meghatározzák szerepünket és identitásunkat az világ népei között, megismerjük és lehetőség szerint megosszuk másokkal is.

 

A Magyarok Országos Gyűlése egy üde színfolt a nyári rendezvények sorában, amely garantáltan olyan élményekkel gazdagítja látogatóit, amelyeket sehol máshol nem élhetne át.

 

Balázs Tibor Balázs

 

 

Közzétéve: csü., 22/08/2013 - 09:46


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Szakértői segítségre vagy tanácsra van szükséged?

Fordulj hozzánk!