Európai Ifjúsági Portál
Információk és lehetőségek az Európában élő fiatalok számára.

Továbbra is biztosítják az Európai Unió Ifjúsági Zenekarának működését

Az Európai Unió (EU) tagországainak oktatási ügyekkel foglalkozó tanácsa írásbeli eljárás keretében elfogadta azt a rendeletet, amely biztosítja az Európai Unió Ifjúsági Zenekarának további finanszírozását.

Az Európai Unió Tanácsának csütörtöki tájékoztatása szerint a rendelet elfogadásával zenekar működését 2020 végéig biztosítják, a finanszírozás a Kreatív Európa program, valamint a program kulturális és kreatív ága keretében történik. Az aláírók leszögezték, a megállapodás részeként a zenekarnak nagyobb erőfeszítéseket kell tennie egyebek mellett a közönség szélesebb rétegeinek megszólításért és a láthatóságért, valamint a zenészek körében a földrajzi egyensúly megteremtéséért.

Boil Banov, az uniós tanács soros elnökségét betöltő Bulgária kulturális minisztere elmondta, az Ifjúsági Zenekar Európa egyik jelképe, amely egyedülálló szerepet tölt be azzal, hogy előmozdítja a kultúrák közötti párbeszédet, a kölcsönös tiszteletet és egymás megértését. Tevékenységével a zenekar kulturális nagykövetként képviseli az uniót, bemutatva az európai kultúra gazdagságát és sokféleségét, valamint a feltörekvő tehetségeket - tette hozzá.

Az unió Ifjúsági Zenekarát 1976-ban alapították. Tagjai az EU 28 tagállamából származó fiatal zenészek.

 

Ribáry Manuéla

Kép: Unsplash/Rodrigo Ruiz

Forrás: MTI

Ezt a cikket az Európai Ifjúsági Portál Facebook oldalán kommentelheted!

Közzétéve: p., 13/04/2018 - 01:02


Tweet Button: 

Kapcsolódó linkek


Info for young people in the western balkans

Szakértői segítségre vagy tanácsra van szükséged?

Fordulj hozzánk!