Európai Ifjúsági Portál
Információk és lehetőségek az Európában élő fiatalok számára.

A Bogliasco-ösztöndíj remek lehetőség

A Bogliasco-ösztöndíjprogramra a magas szintű kreatív tevékenységet vagy tudományos kutatást végző személyek jelentkezhetnek. Az alábbiakban az érdeklődők megtudhatják, milyen feltételeknek kell megfelelniük hogy pályázhassanak.

 

A Bogliasco Alapítvány által működtetett Liguria Oktatási Központ Genovában található. A központ rezidens programot kínál művészeknek és tudósoknak, állampolgárságra, nemre és életkorra való tekintet nélkül.

 
Ki jelentkezhet?
 
Az ösztöndíjra azok pályázhatnak, akik kreatív és tudományos munkát egyaránt végeznek a következő területek valamelyikén: régészet, építészet, klasszikus nyelvek és irodalom, tánc-, film-, illetve videoművészet, történelem, tájépítészet, irodalom, zene, filozófia, színházművészet, vizuális művészetek. Az előadóművészek, különösen a tánc-, zene- és színházművészeti tevékenységet folytatni kívánó pályázók figyelmét felhívjuk azonban arra, hogy az oktatási központ nem rendelkezik próbateremmel.
 
Hogyan lehet jelentkezni?
 
A Bogliasco-ösztöndíjra azok jelentkezhetnek, akik – életkorukat és szakmai tapasztalatukat is figyelembe véve – jelentős eredményeket tudnak felmutatni saját szakterületükön. A jelentkezőknek pályázatukban azt is ismertetniük kell, milyen projekten kívánnak dolgozni a Liguria Oktatási Központban. Figyelem: a Bogliasco-ösztöndíjra nem pályázhatnak olyan diákok, akiknek felsőfokú tanulmányai még folyamatban vannak.
A jelentkezők angol, francia, német, olasz vagy spanyol nyelven nyújthatják be pályázati anyagukat. Minden érdeklődőnek azt tanácsoljuk, hogy az ösztöndíjat ismertető honlapon nézzen utána részletesen a szükséges dokumentumoknak és a pályázati eljárásnak.
 
Határidők
 
Az ösztöndíjak az őszi–téli félévben rendszerint a szeptembertől decemberig tartó időszakra, a téli–tavaszi félévben pedig a februártól májusig terjedő időszakra szólnak. Az őszi–téli félévre januárban, a téli–tavaszi félévre pedig áprilisban lehet jelentkezni. A 2013-as évvel kapcsolatban a pontos időpontokról ugyancsak az ösztöndíjat ismertető honlapon lehet tájékozódni. A Bogliasco Alapítvány oktatási központja a kezdetek, azaz 1996 óta 40 országból több mint 700 ösztöndíjast fogadott. Az alapítvány évente mintegy 50 ösztöndíjat ítél oda, ezek rendszerint 30–34 napra szólnak.