Európai Ifjúsági Portál
Információk és lehetőségek az Európában élő fiatalok számára.

Vedd a kezedbe a dolgokat! – szabadulj ki a munka monotonitásából

Egyre nagyobb teret hódítanak a különféle DIY, azaz csináld magad tanfolyamok, ahol elsajátíthatod a varrás, a cipőkészítés vagy éppen a vintage bútorok elkészítését, de egyedi ajándékokat is készíthetsz karácsonyra.

AKÁR 3-4 ÓRA ALATT SAJÁT CIPŐT KÉSZÍTHETSZ MAGADNAK

 

Újra divatba jött, hogy mi magunk készítsük el ruháinkat, cipőinket egyéb használati tárgyainkat, mert egyre kevésbé szeretnénk a boltokra utalva élni. És, ami a legizgalmasabb az egészben, hogy néhány órás workshop-on keresztül az álom valósággá válhat. Ki gondolná, hogy 3-4 óra alatt elkészíthető egy abszolút egyedi és kreatív szandál Franka segítségével. Olyan sarut, szandált készíthetsz el, ami teljesen a te lábadra készül, a te ízlésed alapján. Ez lehet pihe-puha hasított bőr, jóga matrac (igen jól olvastad!), „öko-gumi”, gyöngyök, szalagok, használt pólók stb. A sarukészítésen kívül lehetőség van mokaszin és babacipők elkészítésére is.

 

DOBD FEL EGY RÉGI RUHARABODAT, AHELYETT, HOGY KIDOBNÁD!

 

Azonban, ha inkább a ruhatáradat frissítenéd fel, akkor irány a Spulni varróiskola. Biztosan mindenkivel előfordult már, hogy a megvásárolt nadrág hosszú volt vagy a ruha túl bő, de ezeket a saját méretünkre lehet alakítani. Az tény, hogy egy-egy méteráru sokkal drágább, mint egy leárazott vagy használt ruha, de ezzel nem is érdemes versenyezni. Sokkal inkább át lehet alakítani régi, nem használt a padláson felejtett ruhadarabjainkat, ami olyan kényelmes és egyedi lesz, mellyel biztosan nem fogunk szembe találkozni.

 

MÁR ÉVEK ÓTA OTT ÁLL A SZOBÁDBAN EGY KOMÓD ÉS NEM TUDOD, HOGY MIT KEZDJ VELE?

 

Ha pedig az otthonunkba is szeretnénk valami igazán egyedit csempészni, akkor a Facsavarnál megtanulhatjuk az asztalos munka alapjait, a kézi szerszámok használatát, s miközben egy szuper családi programot szervezünk magunknak, az otthonunk is megújul.

 

+1 TIPP KARÁCSONYRA

 

Az adventi időszakban elkészítheted magadnak vagy a szeretteidnek az általad összeállított teákat, a karácsonyi teakészítő workshopon. A saját alapanyagaidon kívül van lehetőség használni a karácsony fűszereit, ízeit és illatait. A workshop egy mini gyógynövény ismertetővel indul, így azok is bátran jelentkezhetnek, akik nem mozognak otthonosan a teák világában. Az elkészült teakeverékeket pedig egy design üvegbe, akár rétegesen is el lehet helyezni, hogy ne csak az íze, de a látványa is elképesztő legyen!

 

 

Ribáry Manuéla

 

Kép forrása: Unsplash/Swaraj Tiwari

 

A cikket az Európai Ifjúsági Portál Facebook-oldalán kommentelheted.

Közzétéve: k., 29/11/2016 - 23:44


Tweet Button: 

Kapcsolódó linkek


Info for young people in the western balkans

Szakértői segítségre vagy tanácsra van szükséged?

Fordulj hozzánk!