Európai Ifjúsági Portál
Információk és lehetőségek az Európában élő fiatalok számára.

Anne Frank – történelem a mának

A budapesti Izraeli Kulturális Intézetben január 15-én megnyílt az amszterdami Anne Frank Ház múzeum és emlékhely oktatási programjának keretében megrendezett vándorkiállítás, Anne Frank – történelem a mának címmel.

 

2014 a magyar holokauszt emlékéve. Hetven évvel ezelőtt, 1944. április 16-án kezdődött meg a magyarországi zsidók gettókba tömörítése. E szomorú évforduló alkalmából megannyi program, rendezvény, kulturális esemény kerül megrendezésre az év során, emléket állítva a második világháború eseményeinek.

 

Az Anne Frank – történelem a mának című kiállítás amellett, hogy a naplójáról híressé vált kislánynak – a sok szempontból szimbolikus személynek – állít emléket, oktatási és értékközvetítő szerepet is hivatott betölteni. 

 

A kifejezetten a tizenéves korosztály számára készült kiállítás olyan alapvető – az Európai Unióban is kiemelt fontosságúnak tekintett – értékekre hívja fel a figyelmet, mint a befogadás, a tolerancia, az emberi jogok. Anne életén és feljegyzésein keresztül a tárlat látogatói egy velük egyidős fiatal szemszögéből ismerhetik meg a diszkrimináció és a kirekesztés veszélyeit, s tanulják meg értékelni a számukra már alapvető demokráciát. A kiállítás célja felhívni a tizenéves korosztály figyelmét arra, hogy miért fontos és előnyös egy toleráns, multikulturális demokráciában élni, és azt fenntartani.

 

A kiállítás február 14-ig ingyenesen látogatható, igény szerint január 24-étől iskolai csoportoknak (12 éves kortól) oktatással egybekötött tárlatvezetést biztosítanak, külön kérésre angol nyelven is. (15-20 fős csoportokban, 35-40 perces tárlatvezetésre lehet számítani.)

 

A csoportos idegenvezetés előzetes egyeztetés alapján történik, amelyre az office@israelculture.hu e-mail címen van lehetőség.

 

Drubina Kamilla

Közzétéve: h., 20/01/2014 - 19:37


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Szakértői segítségre vagy tanácsra van szükséged?

Fordulj hozzánk!