Európai Ifjúsági Portál
Információk és lehetőségek az Európában élő fiatalok számára.

Mondd el Y, Z! Avagy hogyan kommunikáljunk hatékonyan ebben a korban?

Minden, amit és ahogy kimondunk-leírunk, bemutat minket. Tükrözi tudásunkat, személyiségünket, hozzáállásunkat az adott témához. Hogyan lehet hatékonyabban tenni ezt? Miért fontos ez? Mihez juthatunk hozzá a megfelelő kommunikáció által?

 "Az írás és a beszéd módja mindenkit leleplez. Jól beszélni és írni magyarul, ez tehát igazából: jellemkérdés." (Illyés Gyula)

 

Az Y és Z generáció kommunikációjára jellemző, hogy rövidít, szleng kifejezéseket használ, törekszik a gyors és hatékony kommunikációra, melynek megvannak az előnyei és hátrányai is. Mi jellemző az Y ésZ generációs fiatalok kommunikációjára?

 

Arról, hogy kiket is nevezünk az Y és Z generáció tagjainak, ebben a cikkünkben olvashattok bővebben.

 

Gyorsan, hatékonyan, röviden

 

Nincs idő. Azonnal vissza kell írni, azonnal kell válaszolni, nem várhat. Rögtön  adunk visszajelzést egy-egy kérdésre, kérésre. A gyors reagálás főként a közösségi oldalakon vagy chat felületeken figyelhető meg. Egy-egy bejegyzésre azonnal érkezik egy like vagy valamilyen komment.

 

A ma elterjedt emojik használatával akár pár másodperc alatt kifejezhetjük véleményünket, érzéseinket az online térben. Egy like, egy szívecske vagy egy mosolygós/szomorú fej segítségével.

 

 

Milyen kommunikációs stílusok léteznek?

 

Most, hogy tudjuk, mi is jellemző ezekre a fiatalokra, nézzük meg, ezeken kívül milyen kommunikációs stílusok jellemezhetnek egy-egy ilyen beszélőt! Ki tudja, talán ti is magatokra ismertek valamelyik típus jellemzőit olvasva!

 

 

Legegyszerűbb, ha áttekintjük ezt a hármas felosztást: passzív, agresszív, asszertív.

 

 

(kép forrása: tiszta-kommunikacio.hu)

Az agresszív kommunikáció könnyen felismerhető, hiszen ilyenkor az egyik fél úgy kommunikál, hogy közben nem veszi figyelembe a másik fél érzéseit, véleményét, csak a sajátja a fontos, és azt minden eszközzel meg akarja erősíteni. Az agresszív kommunikátor jellemzői: hangos, arrogáns, fölényeskedő, nem hallgatja meg a másikat, elutasító. Ti ismertek ilyen típusú embereket?

 

A passzív kommunikátor nem meglepő módon nem fejezi ki érzéseit, gondolatait, azoknak nem ad hangot, nem mutatja ki. Ha van is véleménye az adott témában, azt elhallgatja, a másikat engedi érvényesülni. Ide is nagyon sokan tartoznak, életkortól függetlenül.

 

 

Énközlések avagy az asszertív kommunikáció

 

Asszertív kommunikáció alatt hatékony kommunikációt értünk, ami által érvényesíteni tudjuk érdekeinket, álláspontunkat, úgy, hogy közben figyelembe vesszük a másikat is.

 

Az asszertivitás alapja: az adott szituációban a megfelelő információt közvetítsem saját magamról. Azaz  úgy fejezzem ki magam, hogy információt adjak át a másiknak arról, hogy én mit érzek, gondolok, vagyis úgynevezett énközléseket alkalmazok. Pl.: Nekem ez tetszik. Ezzel én nem értek egyet. Csalódott vagyok. Szomorú vagyok. Örülök, hogy segítettél. Köszönöm, ez az odafigyelés jól esett nekem. Azért vagyok mérges, mert…. Ha így cselekszel, azzal nekem…..és így tovább.

 

Ez tűnik a leghatékonyabb kommunikációs típusnak, igaz? Akkor nézzük meg, mi mindenre figyeljünk, ha ilyen módon szeretnénk gondolatainkat átadni.

 

Merjünk kérdezni!

 

Fontos még az asszertív kommunikáció során, hogy jól tegyünk fel kérdéseket. Jó kérdésfeltevés esetén sokat tudunk segíteni az adott helyzeten. Ilyen tisztázó kérdések pl: Mikor lenne jó Neked? Mit értesz ez alatt? Mire gondolsz most? Mit jelent ez számodra? Mit érzel ezzel kapcsoltban?  Azonban ezek a kérdések nem mindig kellemesek vagy megnyugtatóak egy-egy szituációban, viszont nagyon hasznosak.

 

Merjünk nemet mondani!

 

Vállalni kell a kockázatot, és kimondani azt, amit gondolunk, érzünk, hiszen ha nem tesszük, belesodorhatjuk magunkat olyan helyzetekbe is, amit igazából nem szeretnénk. Fontos, hogy tudjunk nemet mondani. Ez nem mindig kellemes, de enélkül nincs hatékony kommunikáció, nincs hatékony érdekérvényesítés.

 

Alapszabályok az asszertív kommunikációhoz:

 

Az alapszabályokat az ANTSZ tanácsai alapján közöljük.

  1. Nem minősítem a másik embert. Ez nem egyenlő azzal, hogy nem mondhatom meg a véleményem arról, amivel nem értek egyet.
  • Célom a konfliktus felvállalása és megoldása.
  • A kommunikáció ’itt és most’ történik.
  •  Biztos, pozitív önképet próbálok formálni magamról.
  • Ismerem asszertív jogaimat. Pl: Jogom van nemet mondani. Jogom van megváltoztatni a véleményem. Jogom van tévedni. Jogom van elmondani a véleményemet. Jogom van ahhoz, hogy tisztelettel beszéljenek velem. Természetesen a jogokkal kötelezettségek is járnak. Lényeges, hogy a másik embernek is ugyanolyan jogai vannak, mint nekem.
  • Tiszteletben tartom a másik fél érzéseit
  • Elismerem mások eredményeit, tehetségét, munkáját.
  • Nyitott próbálok maradni.
  • Döntésem miatt nem szabadkozom.


Az asszertív kommunikáció csak gyakorlással sajátítható el. A fenti szabályok alkalmazásával könnyen beépíthetjük mindennapjainkba és tudatosíthatjuk ezt a képességünket, mert minden ember képes az asszertív kommunikációra. Keressétek tehát tudatosan az olyan élethelyzeteket, amikor mód van az asszertív kommunikációra (a lehetőségek száma gyakorlatilag végtelen, hisz általában véleményt is nyilvánítunk, amikor kommunikálunk). Sok sikert!

 

Holczer Mónika

 

Képek: Pixabay 1, 2, Pexels

 

A cikket az Európai Ifjúsági Portál Facebook-oldalán kommentelheted.

Közzétéve: csü., 24/01/2019 - 12:18


Tweet Button: 

Kapcsolódó linkek


Info for young people in the western balkans

Szakértői segítségre vagy tanácsra van szükséged?

Fordulj hozzánk!