Európai Ifjúsági Portál
Információk és lehetőségek az Európában élő fiatalok számára.

Comfort Zone Crushers - merj búcsút inteni a félelmeidnek!

Képzeld el, hogy magabiztosan kiugrasz az ágyból, visszamosolyogsz magadra a tükörben, és teljesen nyugodtan elsétálsz arra a fontos állásinterjúra. Azt mondod, lehetetlen? Hagyd, hogy a Comfort Zone Crushers bebizonyítsa, hogy nem az!

Van egy dolog, ami mindnyájunkat összeköt ezen a földön: mind küzdünk gátlásokkal, és félünk attól, hogy mások rossz véleménnyel lesznek rólunk. Mindannyian megtapasztaltuk már, milyen az, amikor összeugrik a gyomrunk, izzadni kezd a tenyerünk, és csak azon kezd járni az agyunk, hogy hogy kerüljünk ki az adott szituációból. Míg az teljesen normális, hogy félelmekkel és kétségekkel küzdünk, azt nem szabad hagynunk, hogy ezek uralják mindennapjainkat. A jó hír az, hogy a Comfort Zone Crushers megtalálta a módját, hogy mindörökre búcsút mondhassunk ezeknek a negatív érzéseknek.

 

Kitől ered a kezdeményezés?

 

Till H. tudja, milyen érzés félelemmel élni. Fiatal tehetséges kosárlabda játékosként mindenki azt várta tőle, hogy magabiztos és társaságkedvelő legyen. Azonban ő sokszor küzdött félelmekkel és szorongott azok körül az emberek körül, akiket népszerűbbnek, okosabbnak vagy sikeresebbnek gondolt. A visszautasítás gondolatától is rosszul volt, és mindig azon járt az esze, hogy nem felel meg mások elvárásainak. Emiatt sokszor elkerült helyzeteket, kihagyva jó lehetőségeket, és folyamatosan kereste mások jóváhagyását, amit csak úgy tudott elérni, hogy a viselkedését azokhoz igazította, akikkel éppen együtt tartózkodott, ezáltal feladva önmagát.

 

Azonban ma már egy magabiztos fiatalemberként él, aki nem tér ki a kihívások elől Mindezt annak a tréning módszernek köszönheti, amit azért dolgozott ki, hogy túljusson a problémáján, és amit most ingyen bocsájt mindenki rendelkezésére azért, hogy mások is átélhessék a pozitív változást a honlapon keresztül.

 

Mi az a módszer, ami a segítségedre lehet?

 

Tehát milyen módszerről is van szó, amely megváltoztatta Till életét? Lefeküdt az utcára 30 másodpercre! És ez nem vicc! Az expozíciós terápia eszközeire alapozva saját módszerében arra fekteti a hangsúlyt, hogy tudatosan olyan helyzetbe kényszerítse a résztvevőket, amitől tartanak. Például, ha valaki a visszautasítástól fél, ki kell mennie az utcára, és tíz embertől olyan szívességet kérnie, amit minden bizonnyal vissza fognak utasítani. Az ötlet azon alapul, hogy ezáltal annyiszor tapasztalhatjuk meg a félelmünk tárgyát, hogy végül immunissá válunk irántuk. Ezért alkotta meg az 5 lépcsős kihívást, amelyben csupa olyan feladat szerepel, amit a világ bármely pontján élők el tudnak végezni, és amiktől mindenki tart egy kicsit.

 

Az indiai Kishan Kuman azon 8000 ember egyikre, akik online regisztráltak az ingyenes tréningre, és akik minden héten új kihívást kapnak, amelyek gátlásaik leküzdésében segítik őket. Egy interjú során így mesélt nekem az első Comfort Zone Crusher feladatáról: “A legnagyobb kihívás, amivel meg kellett küzdenem a földön fekvős feladat során a félelem volt. Az első gondolatom az volt, hogy felállok, és hazamegyek. Indiában mindennapi dolog utcán fekvő embereket látni, de ha valaki jólöltözött, az teljesen megváltoztatja a megítélését. Féltem, hogy rossz szemmel néznek majd rám, és hogy megkérdezik, mi a bajom. Az első másodpercben hatalmas adrenalin löket szaladt át a testemen, de hamarosan rájöttem, hogy senkit nem érdekel igazán, hogy mit csinálok, mert mindenki a saját dolgával van elfoglalva. Ez nagyon felemelő érzés volt és hamarosan sokkal magabiztosabbnak éreztem magam.”

 

A világon nagy sok helyen népszerű a módszer

 

Jelenleg 30 Comfort Zone Crusher közösség üzemel a világ minden táján, akik hetente találkoznak, hogy együtt vigyenek véghez ijesztőnek tűnő feladatokat, majd megbeszéljék, hogy mit tapasztaltak. A budapesti közösség még elég kicsi), ezért ha ki szeretnéd próbálni, mi történik egy ilyen közösségben, látogass el Bécsbe, ahol a Comfort Zone Crusher központja üzemel. Ha viszont nincs erre lehetőséged, akkor se csüggedj, ugyanis a heti feladatok hozzáférhetőek online, ahol rögtön visszajelzést is kaphatsz a teljesítményedről, ha feltöltesz egy fotót vagy megosztod az élményeidet.

 

Molnár Judit

Kép: Pixabay

A cikket az Európai Ifjúsági Portál Facebook-oldalán kommentelheted.

Közzétéve: csü., 30/03/2017 - 13:25


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Szakértői segítségre vagy tanácsra van szükséged?

Fordulj hozzánk!