Európsky portál pre mládež
Informácie a príležitosti pre mladých ľudí v celej Európe.

Sajam stipendija i visokog obrazovanja

Sajam stipendija i visokog obrazovanja - Zagreb
© IRO
Dođi po stipendiju! - 67 izlagača iz 12 zemalja predstavljaju mogućnosti studiranja i financiranja studija

 

9. Sajam stipendija i visokog obrazovanja u organizaciji Instituta za razvoj obrazovanja održat će se u utorak, 15.10.2013. od 10 do 18 sati u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu te u četvrtak, 17.10.2013. od 10 do 17 sati na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. Zemlja partner ovogodišnjeg Sajma je Kanada, a druge mogućnosti međunarodnog obrazovanja će predstaviti izlagači iz Austrije, Estonije, Francuske, Italije, Japana, Mađarske, Njemačke, SAD-a, Švicarske i Ujedinjene Kraljevine. O mogućnostima stipendiranja studija u Hrvatskoj moći će se saznati kroz izlaganje 20 hrvatskih institucija, uključujući visoka učilišta, ministarstva, jedinice lokalne i regionalne samouprave, tvrtke i zaklade. Detaljnije informacije o Sajmu dostupne su na portalu Stipendije.info  i na Facebook grupi „Tražim stipendiju“.
 
Osim pružanja informacija i savjeta posjetiteljima o mogućnostima studiranja u Hrvatskoj i inozemstvu, ovogodišnji Sajam će otvoriti stručnu i javnu raspravu o aktualnim temama obrazovne politike u Hrvatskoj. Sajam dovodi istaknute međunarodne stručnjake prof. dr. Michaela Cottrella i prof. dr. Igora Štagljara koji će održati predavanja vezana uz važnost internacionalizacije i njenog utjecaja na kvalitetu visokog obrazovanja. Okrugli stol na Sajmu će problematizirati i goruće teme visokog obrazovanja koje se odnose na razvoj Hrvatskog kvalifikacijskog okvira te prepoznatljivost i kvalitetu hrvatskih kvalifikacija u svrhu povećanja zapošljivosti i mobilnosti.Naposljetku, na panel raspravi će vodeći predstavnici hrvatske poslovne zajednice govoriti o vlastitom iskustvu studiranja u Kanadi te o njegovom utjecaju na uspjeh u poslovnoj karijeri. 
 
Organizaciju ovogodišnjeg Sajma su omogućile potpore brojnih partnera, koji će ujedno biti izlagači na Sajmu: Kanadsko veleposlanstvo (zemlja partner), Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Sveučilište u Rijeci, Sveučilište u Zagrebu (glavni partneri), LIDL Hrvatska i PLIVA Hrvatska (prijatelji Sajma), University of Saskatchewan (Kanada) (zlatni sponzor), IELTS - International English Language Testing System (UK) (srebrni sponzor), Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta, Agencija za mobilnost i programe Europske unije, Ministarstvo gospodarstva, Fond za stipendiranje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i djece hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija (donatori i pokrovitelji). 

Ďalšie informácie o podujatí

Organizátor:

Meno:

Institut za razvoj obrazovanja

Adresa:

Preradovićeva 33/I , Zagreb

Webová lokalita:

http://www.iro.hr

E-mailová adresa:

iro@iro.hr

Telefónne číslo:

+385 1 4555 151

venue

Nacionalna i sveučilišna knjižnica, Ul. Hrvatske bratske zajednice 4, Zagreb

Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Potrebujete pomoc alebo poradenstvo?

Opýtaj sa nás!