Portal Europeo de la Juventud
Información y oportunidades para los jóvenes en Europa.

Reci NE govoru mržnje!

European Local Democracy Week - 14-20 October - Participate, No Hate

Saznaj na koji način možeš sudjelovati u borbi protiv govora mržnje!

Razvojem interneta i društvenih medija svi možemo biti u virtualnom kontaktu sa svojim prijateljima, pronalaziti nove te dijeliti različite sadržaje i kreativno se izražavati. Međutim, možemo postati i žrtve ili činitelji cyber-nasilja, koje uključuje i različite oblike online govora mržnje. 


Pokret „Ne govoru mržnje!“ (No Hate Speech Movement) dio je projekta „Mladi protiv online govora mržnje“ koji od 2012. do 2014. provodi Vijeće Europe. Njime se promiču jednakost, dostojanstvo, ljudska prava i različitost, a bori se protiv govora mržnje, rasizma i diskriminacije u online komunikaciji mladih.


Jednom godišnje lokalne vlasti u svih 47 država članica organiziraju javne događaje kako bi potaknuli građane na snažnije uključivanje u javni život zajednice i promovirali građansko sudjelovanje i socijalnu uključenost na lokalnoj razini. To je i prilika za borbu protiv govora mržnje pod geslom “Živimo zajedno jednaki – Sudjelujmo, ne mrzimo!“. 

 

Kako se možeš uključiti:

  • prijavi slučajeve govora mržnje koje primijetiš u lokanoj zajednici 
  • snimi video s ovom tematikom (primjerice možeš intervjuirati članove lokalne zajednice o mjerama koje se poduzimaju u suzbijanju govora mržnje ili o primjerima dobre prakse) i objavi ga  
  • pridruži se debati o ulozi lokalne zajednice o borbi protiv govora mržnje
  • izradi poster ili letak s porukama koje upozoravaju protiv govora mržnje i potiču sudjelovanje i lokalnu demokraciju i postavi ga na vidljivo mjesto u lokalnoj zajednici, a fotografije objavi na službenoj web stranici
     

Reci NE govoru mržnje!

 

Autor teksta: Ana Kedveš, PRONI Centar za socijalno podučavanje

 

Publicado: Mie, 16/10/2013 - 15:10


Tweet Button: 

Enlaces


Info for young people in the western balkans

¿Necesitas ayuda o asesoramiento de un experto?

Pregúntanos