Evropski mladinski portal
Informacije in možnosti za mlade v Evropi.

Budi i ti dio rješenja – čista i pitka voda za sve

The Water Messengers #1

Nekoliko inicijativa vezanih uz problem vode pružaju ti mogućnost da daš svoj doprinos rješavanju globalnih problema vezanih uz vodu

U travnju 2015. g. u Južnoj Koreji će se održati 7. Svjetski forum o vodi. Radi se o najvećem svjetskom događaju na kojem se raspravlja o temama vezanima uz naš najdragocjeniji resurs. Forum se održava svake tri godine, a organizator je Svjetsko vijeće za vodu čija je misija podizanje svijesti i političkog angažmana o ključnim pitanjima vezanima uz vodu. Najveći globalni problemi vezani uz vodu odnose se na to da milijarda ljudi na svijetu nemaju pristup pitkoj vodi, nepristupačnost pitkoj vodi glavni je uzrok smrti na svijetu, dok se svjetska populacija tijekom 20 st. utrostručila, potrošnja vode u istom razdoblju se povećala 6 puta, nedostatk vode i nejednaka distribucija vode često je uzrok konflikata. 

 

Ovdje ti predstavljamo dvije inicijative u koje se i sam možeš uključiti kako bi i i ti doprinio rješavanju globalnih problema vezanima uz vodu te kako bi i tvoj glas i mišljenje došli do donositelja odluka.

 

Glasnici vode je kampanja kojom se nastoji prikupiti što više ''glasova'' građana cijelog svijeta koji će biti proslijeđeni sudionicima 7. Svjetskog foruma o vodi.  Organizatori kampanje potaknuti su time što smatraju da svaki građanin ima pravo izraziti svoje mišljenje o našem najdragocjenijem resursu i da to mišljenje treba stići do donositelja odluka. Ciljevi kampanje su podići svijest i informirati javnost o pitanjima vodenih resursa, ponuditi svakom građaninu svijeta mogućnost da iskaže svoje mišljenje o ovoj temi, podići svijest među donositeljima odluka o pitanjima vezanima uz vodu i važnosti vode za sve ljude. Radi što veće promocije kampanje organizirat će se lokalna događanja po cijelom svijetu, a moguće je u sklopu kampanje organizirati i vlastito lokalno događanje.

 

WaterAwareness2015 je kampanja kojom se do 2015. g. nastoje pronaći rješenja globalnih problema vezanih uz vodu. Svoje ideje možeš iznijeti i ti. Sve ideje bit će spojene u putujuću izložbu koja će biti otvorena na Svjetski dan vode koji se obilježava 22. ožujka. U suradnji s Europskim parlamentom mladih za vodu ideje će biti proslijeđene donositeljima odluka na 7. Svjetskom forumu o vodi.

 

Iskoristi mogućnost koja ti se pruža, priključi se jednoj ili objema inicijativama, izrazi svoje mišljenje o globalnim problemima vezanima uz vodu i pridonesi njihovu rješavanju. 

Objavljeno: tor, 03/06/2014 - 15:21


Tweet Button: 

Sorodne povezave


Info for young people in the western balkans

Potrebuješ pomoč ali nasvet?

možnosti Vprašaj nas!