Europski portal za mlade
Informacije i mogućnosti za mlade u Europi

Garancija za mlade

Garancija za mlade predstavlja nastojanje Vijeće Europske unije i država članica da se odgovori na rastuću nezaposlenost mladih te njihovo posljedično "nestajanje s radara" obrazovnih i odgojnih institucija.

Garancija za mlade je novi pristup u rješavanju pitanja nezaposlenosti mladih osoba, kojim se sve osobe mlađe od 30 godina nastoji što brže aktivirati na tržištu rada.

 

Nezaposlenost je aktualan problem današnjice i ulažu se veliki napori da se ona svede na prihvatljivu razinu. Svaka država trudi se smanjiti nezaposlenost, jer veliki broj nezaposlenih osoba ukazuje na negativne trendove u gospodarstvu zemlje. Posebno alarmantno stanje je velik postotak nezaposlenih mladih ljudi. Mlade osobe se nakon završetka školovanja žele aktivno uključiti na tržište rada, odnosno žele pronaći zaposlenje. Oni čine specifičnu skupinu koju karakterizira nedostatak radnog iskustva i praktičnih vještina.

 

Vijeće EU, kao odgovor na problem nezaposlenosti mladih, predložilo je u proljeće 2013. godine program Garancija za mlade kojeg prihvaćaju sve države članice uključujući i Hrvatsku. Garancija za mlade predstavlja strukturnu reformu koja omogućuje brzu aktivaciju mladih tražitelja posla na tržište rada u najkraćem mogućem roku. Brza aktivacija podrazumijeva dobivanje kvalitetne ponude u roku od četiri mjeseca od trenutka završetka obrazovanja ili ulaska u nezaposlenost, bez obzira je li osoba prijavljena u zavod za zapošljavanje. Kvalitetna ponuda odnosi se na:            

            - ponudu za posao

            - ponudu naukovanja odnosno vježbeništva i pripravništva

            - nastavak obrazovanja.

 

Na taj način nastoji se osigurati veća motiviranost mlade osobe za traženje posla i zapošljavanje, kao i za brzu nadogradnju znanja i vještina koje je stekla obrazovanjem. Provedbom Garancije za mlade dopunjen je paket mjera za mlade “Mladi i kreativni” s 11 dodatnih mjera prvenstveno usmjerenih na mlade do 29 godina. Jedna od mjera navedenog paketa je i stručno ospobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa, koja bilježi najveći porast i to od 45,1%. Stručnim osposobljavanjem bez zasnivanja radnog odnosa pruža se mogućnost mladoj osobi bez radnog iskustva, u zvanju za koje se školovala, da stekne potrebno radno iskustvo koje je vrlo često jedan od uvjeta za zaposlenje.

 

Mladi često nisu dovoljno upoznati s mogućnostima i opcijama za profesionalni razvoj. Na stranici e-usmjeravanje.hzz.hr mogu pronaći sve informacije vezane uz obrazovanje, zapošljavanje i traženje posla, a na raspolaganju su im i različiti alati za upravljanje karijerom. Postoji i Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri – CISOK, detalje o ovoj usluzi HZZ-a možete pogledati na cisok.hr. Glavni cilj CISOKa je unaprijediti osobne potencijale korisnika za cjeloživotni razvoj karijere. Korisnicima usluga centra omogućeno je dobivanje savjeta vezanih uz traženje i stvaranje profesionalnih prilika, ali i unapređenje tehnika traženja posla.

 

Provođenje mjera za povećanje zapošljivosti mladih prvenstveno ovisi o gospodarskom stanju u zemlji i ostvarivanju poželjne suradnje s poslodavcima. Bez obzira na gospodarsko stanje i ostale čimbenike koji utječu na tržište rada, svaki pojedinac bi se trebao truditi što bolje prilagoditi se trenutnim potrebama tržišta rada. Važno je pratiti trendove na tržištu rada te djelovati u skladu s njima. Iako se ponekad traženje posla u Hrvatskoj čini kao nemoguća misija važno je ne odustajati. Rad na sebi, trud, zalaganje i ambicija na kraju će dovesti do cilja, a to je – pronaći zadovoljavajući posao.

 

Napisala: Jelena Petermanec, Udruga ZUM

Preuzeto iz: Magazin za mlade 3ska

Objavljeno: sri, 16/12/2015 - 14:17


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Potrebna vam je stručna pomoć ili savjet?

Pitajte nas!