Europski portal za mlade
Informacije i mogućnosti za mlade u Europi

Probudi svoj poduzetnički duh

Leap summit facebook page
Sanjaš o tome da pokreneš svoj biznis i budeš sam svoj šef? Ponekad ti je potrebno samo malo ohrabrenja da napraviš taj prvi korak naprijed.

Za mnoge potencijalne poduzetnike taj poticaj bio je LEAP summit koji se održavao od 15. do 17. ožujka u paviljonu 7 Zagrebačkog velesajma. LEAP (Learn, Engage, Act, Progress) je međunarodna konferencija o poduzetništvu koja okuplja tisuće mladih iz više od 35 zemalja diljem svijeta, a organizira ju Hrvatski ured za kreativnost i inovacije uz potporu Europske komisije.

 

Konferenciju je svojim prezentacijama i iskustvom obogatilo više od 60 govornika iz raznih industrija poput predstavnika Europske komisije Branka Baričevića i Justyne Petsch predstavnice Ureda Europske unije za intelektualno vlasništvo. Uspješne priče mladih hrvatskih poduzetnika poput Alberta Gajšaka, Ivana Mrvosa i Mate Rimca mladima su pokazale da se može uspjeti u bilo kojoj dobi i bez obzira na okolnosti ako postoji motivacija i volja za radom.

 

Teme poput crowdfundinga, socijalnog poduzetništva i poslovnih investitora odvijale su se tijekom tri dana na četiri pozornice, a ako želite vidjeti kako je to izgledalo posjetite službenu stranicu LEAP summita.

 

Poduzetništvo je još nedovoljno razvijeno u Hrvatskoj te je svaka pomoć dobrodošla onima koji tek kreću u taj pothvat. I Erasmus+ program pruža podršku mladim poduzetnicima kroz Europski program razmjene za poduzetnike. Raspitajte se o mogućnostima koje vam pruža Europska unija, a za iduću godinu svakako planirajte i sudjelovanje na LEAP konferenciji.

Objavljeno: uto, 27/03/2018 - 15:24


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Potrebna vam je stručna pomoć ili savjet?

Pitajte nas!