Europski portal za mlade
Informacije i mogućnosti za mlade u Europi

Drugačije poduzetništvo? Društveno poduzetništvo!

Društveno poduzetništvo
© shutterstock.com - nopporn
Sanjaš o tome da imaš vlastiti biznis, ali ne motivira te isključivo profit već želiš pokrenuti neke pozitivne promjene u društvu? Onda je društveno poduzetništvo tema koja te zanima!

 

Što je društveno poduzetništvo?

To je proces u kojem građani, koristeći poduzetničke metode i sredstva grade ili transformiraju postojeće strukture kako bi pronašli rješenja društvenih problema kao što su siromaštvo, isključenost, nepismenost, kršenje ljudskih prava, uništavanje okoliša i korupcija, a sve u svrhu poboljšanja kvalitete života svih slojeva stanovništva.
 
Jednostavnije rečeno, radi se o poduzećima kojima nije glavni cilj ostvarivanje profita nego pokretanje pozitivnih promjena u društvu. 
 

Kako mogu postati društveni poduzetnik?

Sve veći broj organizacija civilnog društva uključuje se u informiranje i savjetovanje budućih poduzetnika o pokretanju društvenih poduzeća. Jedna od njih je i Udruga mladih "Mladi u EU" iz Šibenika, 
 
Kroz 2012. i 2013. godinu Udruga mladih ''Mladi u EU'' iz Šibenika je u suradnji sa CEDRA-om iz Splita pokrenula provedbu projekta ''MI TO MOŽEMO'' s ciljem informiranja mladih o društvenom poduzetništvu i samozapošljavanju. Navedeni projekt je financiran od strane Ministarstva socijalne politike i mladih. Održavanjem radionica u sklopu navedenog projekta na području Šibenika i Knina okupljenim mladima i predstavnicima ostalih OCD-a skrenuta je pozornost na vrijednosti i važnosti društvenog poduzetništva.
 
Kako bi potaknuli razvoj društvenog poduzetništva i pokretanja što većeg broja poduzetničkih inicijativa od strane mladih svakog radnog petka u prostoru Udruge u vremenu od 10:00  do 15:00 sati pružaju ti savjete i informacije kako da pokreneš poduzetničku ideju, kako i od čega da kreneš, s kim da stupiš prvo u kontakt  i razne druge korisne informacije i savjete.
 
Kako bi pokrenuo svoju poduzetničku ideju obrati se na sljedeće kontakte:
 
Lokacija: Udruga mladih ''Mladi u EU'', Kralja Zvonimira 42, Šibenik
Web: www.mladi-eu.hr
E-mail: info@mladi-eu.hr
Telefon: 022 212 834
 

Objavljeno: sub, 18/05/2013 - 18:20


Tweet Button: 

Druge korisne poveznice


Info for young people in the western balkans

Potrebna vam je stručna pomoć ili savjet?

Pitajte nas!