Europski portal za mlade
Informacije i mogućnosti za mlade u Europi

Poduzetnička zona KOSA - Skradin

© fotolia.com - FotolEdhar
KOSA- mjesto koje prepoznaje važnost novih mladih poduzetnika, te im daje priliku da pokrenu i razviju svoj posao

Poslovne zone pridonose razvoju malih općina i gradova, na sličan potez odlučio se i Grad Skradin, projektom Razvoj poslovne infrastrukture u Poslovnoj zoni KOSA. Kao i svaka poslovna zona, tako i ova prvenstveno je usmjerena na razvoj  malog i srednjeg poduzetništva. 

 

Ova poduzetnička zona pridonijela je socijalnoj i ekonomskoj revitalizaciji Šibensko-kninske županije, od koje koristi imaju prvenstveno malo i srednje poduzetništvo te lokalno stanovništvo. Glavne aktivnosti zone su usmjerene na infrastrukturne radove - izgradnja ceste, postavljanje rasvjete, izgradnja mreže (voda i kanalizacija) te edukacija i konzultantske usluge.

 

Jedna od njezinih prednosti  je blizina ostalih kompatibilnih poduzetničkih zona i inkubatora, kao i specijaliziranih poslovnih klastera. Ipak kao novom zainteresiranom poduzetniku i ulagačima ponajviše će ti se svidjeti dostupnost velikog broja poticajnih mjera i olakšica za ovo područje te pratećih stručnih podrški koje čine ovu Zonu iznimno konkurentnom i zanimljivom.  Sama zona financirana je sredstvima Europske unije to potkrjepljuje činjenicu da dostupnost sredstava iz Europskih fondova koja mogu biti osigurana i za tvoje poslovne poduhvate uz savjetodavnu podršku stručnjaka zone.

 

Sve ovo čini Poduzetničku zonu Kosa idealnim mjestom na kojem možeš ulagati i razvijati poslovanja. U tom smislu, posebice se ističu prednosti Zone KOSA ako su tvoje investicije povezane s turizmom, održivom gradnjom, čistim tehnologijama i proizvodnjama, uslugama, a te za razne vrste zelenih biznisa (obnovljivi izvori energije, eko-proizvodnja hrane i ljekovitog bilja, prerada, eko-turizam, itd.). 

 

Autor: Marina Kalabrić, udruga mladih “Mladi u EU”                

Objavljeno: čet, 07/08/2014 - 15:03


Tweet Button: 

Druge korisne poveznice


Info for young people in the western balkans

Potrebna vam je stručna pomoć ili savjet?

Pitajte nas!