Europski portal za mlade
Informacije i mogućnosti za mlade u Europi

Uključi se ubrojne aktivnosti za nezaposlene mlade u Šibeniku

Otkrij poduzetnika u sebi
© Mladi u EU
Projekt „Otkrij poduzetnika u sebi“ daje mladima priliku da se okušaju sa društvenim poduzetništvom te tako pokrenu svoje ideje i zaposle se.

U sklopu projekta "Otkrij poduzetnika u sebi" kojeg sufinancira Ministarstvo socijalne politike i mladih, udruga Mladi u EU organizirala je predavanje za mlade nezaposlene osobe u dobi od 18 do 30 godina sa područja Šibensko-kninske županije na kojem su se mogli upoznati sa društveno/socijalnim poduzetništvom. Predavači su bili Ranko Milić i Duška Milinković, predstavnici CEDRA-e – klastera za eko-društvene inovacije i razvoj iz Splita. Također, u sklopu ovog projekta, kao nastavak predavanja organizirali su bussines caffe za sve sudionike. Gost bussines caffea je bila Zadruga mladih DIREKT tj. njeni predstavnici koji su upoznali mlade sa postupkom osnivanja Zadruge te koje su im sve prepreke bile na putu osnivanja.   

 

Također je bila organizirana i radionica pod nazivom „Osmišljavanje i pokretanje poduzetničke ideje (projekta)“ koja je trajala 8 sati. Voditelji radionice su i ovoga puta bili predstavnici CEDRA – klastera za eko-društvene inovacije i razvoj iz Splita Ranko Milić i Duška Milinković.  Kroz radionicu su mladi predstavili svoje ideje te ih uz pomoć voditelja radionice detaljno razradili kroz potrebne alate.

 

Predavanje, bussines caffe i radionica su samo neke od aktivnosti koje udruga provodi u sklopu projekta „Otkrij poduzetnika u sebi“ te koje su dosada uspješno provedene za mlade nezaposlene sa područja grada Šibenika.

 

Ako se i ti želiš uključiti i pokrenuti svoju poduzetničku ideju, kontaktiraj udrugu putem maila  te posjeti njihovu web stranicu gdje se možeš dodatno informirati o poduzetništvu.

 

Objavljeno: pet, 18/04/2014 - 11:55


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Potrebna vam je stručna pomoć ili savjet?

Pitajte nas!