European Youth Portal
Information and opportunities for young people across Europe.

Umreži se u Europsku poduzetničku mrežu!

EEN
© EEN
Pokrenuo si svoj posao ili razmišljaš o tome? Trebatš savjete o poslovanju i podršku u implementaciji novih tehnologija, informacije o izvorima financiranja ili mogućim poslovnim partnerima? EEN je sjajna polazna točka.

Što je Europska poduzetnička mreža?

 

Europska poduzetnička mreža (Europe Enterprise Network – EEN)  stvorena je kako bi pomogla europskim poduzetnicima iskoristiti sve mogućnosti Europske unije i jedinstvenog europskog tržišta. Broji više od 600 partnerskih organizacija i institucija (komore, agencije, instituti..), a omogućuje kontakte i suradnju u 49 zemalja i 83 konzorcija. U rad EEN-a uključeno je preko 4000 stručnjaka u području poduzetništva, inovacija i transfera tehnologije koji djeluju s ciljem promicanja konkurentnosti i inovacija na lokalnoj i europskoj razini.

 

U Hrvatskoj

 

Europska poduzetnička mreža Hrvatske konzorcij je kojeg sačinjava sedam partnerskih institucija koje podupiru poduzetništvo i inovacije: Hrvatska gospodarska komora, Poslovno-inovacijska agencija Republike Hrvatske, Tehnološki park Varaždin, Tehnologijsko-razvojni centar u Osijeku – Tera Tehnopolis, Znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci - Step Ri i Ured za transfer tehnologije u Splitu – UTT.

 

Što EEN može učiniti za tvoj posao?

 

Usluge EEN-a namijenjene su prvenstveno malim i srednjim poduzetnicima (SME), ali mogu ih koristiti i poslovne institucije, istraživački centri te sveučilišta.  Možeš im se obratiti u slučaju da te zanima informiranje i savjetovanje, organizacija gospodarskih susreta, razvoj inovativnih potencijala, usluge transfera tehnologije, procjena inovacijskih potencijala prema IMP3OVE metodologiji, savjeti u području intelektualnog vlasništva, potpora istraživanju i razvoju ili internacionalizacija poslovanja.

 

Autor: Ana Kedveš, PRONI Centar za socijalno podučavanje

 

Published: Fri, 13/12/2013 - 14:18


Tweet Button: 

Related links


Info for young people in the western balkans

Need expert help or advice?

Ask us!