Portale Europeo per i Giovani
Informazioni e opportunità per i giovani in Europa.

Pokreni se!

Pokreni se!
© shutterstock.com - ra2studio
Stopa nezaposlenosti među mladima je zabrinjavajuće velika te u cilju smanjenja tih zabrinjavajućih brojki i poboljšanja života mladih donosimo ti sljedeće prijedloge i ideje:

Ako si nezaposlen, tražiš posao već duže vrijeme ali bez uspjeha možda bi mogao posjetiti sljedeću web stranicu na kojoj se nalazi detaljan opis i način prijave u program ''Ne čekam na BIRO-u već radim u NGO-u''. Među mnogim programima namijenjenim poticanju zapošljavanja među mladima navedeni program se izdvaja svojom kvalitetom i sadržajem provedbe.

 

Također ti predlažemo da posjetiš neku od udruga za mlade na tvom području kroz koju bi mogao volontirati te tako steći nova znanja i iskustva. Kao volonter imaš pravo na dobivanje potvrde o obavljenom volontiranju koja ti može pomoći pri zapošljavanju. Na području Republike Hrvatske postoje pet regionalnih volonterskih centara u kojima možeš dobiti sve informacije i stručnu pomoć o volontiranju. Volontiranjem činiš dobro drugima ali i sebi.

 

Ministarstvo rada i mirovinskog sustava u suradnji sa Ministarstvom socijalne politike i mladih priprema nove mjere za zapošljavanje mladih koje će uskoro biti na snazi te redovno prati njihove stranice. Ako ti treba pomoć pri prijavi na navedene mjere slobodno se obrati na e-mail udruge mladih ''Mladi u EU'' gdje ćeš u kratkom roku dobiti odgovor.

 

 

Izvor: udruga Mladi u EU

Pubblicato: ven, 02/08/2013 - 15:16


Tweet Button: 

Link correlati


Info for young people in the western balkans

Hai bisogno di aiuto o consulenza da parte di un esperto?

Chiedilo a noi!