Avrupa Gençlik Portalı
Avrupa’daki gençler için bilgiler ve fırsatlar.

Posao u Europi – što nas čeka nakon 01. srpnja?

Posao u Europi
© shutterstock.com - Rafal Olechowski
Prema podatcima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje za travanj 2013. u Hrvatskoj je nezaposleno 355.598 osoba, od čega petinu čine mlade osobe do 24 godine. Hoće li im 01. srpnja 2013. pružiti nove prilike?

 

Četiri slobode temelj su Europske unije – sloboda kretanja ljudi, robe, usluga i kapitala. One omogućuju zajedničko tržište, slobodu poslovnog nastana i slobodu kretanja radne snage. No, postoje neka ograničenja. Točnije, prijelazna razdoblja.
 

Što je to prijelazno razdoblje?

 
Prijelazna razdoblja namijenjena su specifično novim članicama Europske unije, a kada govorimo o slobodi kretanja radne snage ona se provode prema modelu 2+3+2, a hoće li zemlja članica uvesti restrikcije ili neće, prema osnovnim načelima Europske unije, odlučuje članica sama. 
 
Zemlje članice slobodne su na prve dvije godine ograničiti pristup hrvatskih državljana njihovom tržištu rada. No, kako bi to učinile na sljedeće tri godine, restrikcijsku mjeru moraju argumentirati. Nakon pet godina postoji mogućnost restrikcije na još konačne dvije godine, koje je također potrebno argumentirano potvrditi.
 

Što to znači za Hrvatsku?

Hrvatska u ovom slučaju ima mogućnost da na restrikcije zemalja članica odgovori istom mjerom. Jedine zemlje koje su izuzete od tog pravila, su nove članice Europske unije – Bugarska i Rumunjska. S druge strane, restrikcije ne znače potpuno zabranu rada za hrvatske građane i građanke u zemljama koje su nametnule restrikcije.
 
Građani Hrvatske u tim zemljama mogu raditi uz radnu dozvolu, kao i do sada. Osim toga, zemlje koje su nametnule restrikcije mogu ih u svakom trenutku odlučiti ukinuti, ili ih ukinuti za određena zanimanja. To možemo očekivati u slučaju deficitarnih zanimanja (npr. medicinsko osoblje) ili zanimanja budućnosti (područja biotehnologije, informatike), dok za visokoobrazovane kadrove restrikcija nema niti u jednoj zemlji Europske unije. 
 
S obzirom na istraživanje koje je proveo portal MojPosao.hr za 2011. godinu, možemo očekivati da će građani Hrvatske „trbuhom za kruhom“ krenuti u Europu bez obzira na restrikcije. Naime, istraživanje pokazuje da bi se zbog boljeg posla u inozemstvo odselilo 88 posto građana Hrvatske, i to na prvom mjestu u Europu (njih 75%). No, zemlje koje nam nameću restrikcije one su koje se prema rezultatima istraživanja najviše sviđaju ispitanicima i ispitanicama.
 

Tko se odlučio za restrikcije?

Države u koje bi najradije otišli ispitanici su Njemačka, Švicarska i Velika Britanija. A što se gradova tiče, najpopularnije je London, pa potom Beč, New York, Berlin i München.  No, upravo nam je najpoželjnija Njemačka, iako ne potpuno, zaključala vrata na prve dvije godine. A očekuje se da će njezin primjer slijediti i ostale, hrvatskim radnicima i radnicama privlačnije, zemlje članice. 
 
S druge strane, građani Hrvatske slobodno mogu potražiti posao u Finskoj, Litvi, Latviji, Rumunjskoj, Slovačkoj, Poljskoj, Švedskoj i Portugalu. 
 

Kakva su prava hrvatskih radnika i radnica u Europskoj uniji?

U potrazi za poslom van matične zemlje, stanovnik Europske unije u svim članicama uživa jednaka prava (osim u slučaju trajanja restrikcija). Građanin EU ima pravo raditi u bilo kojoj od 27 zemalja članica unije te zemljama Europske zone slobodne trgovine (Island, Lihtenštajn, Švicarska, Norveška), bio zaposlenik ili samozaposlen.
 
Hrvatskim će se građanima odmah po ulasku u Europsku uniju otvoriti tržište s preko 2 milijuna radnih mjesta na raspolaganju, a pomoć pri traženju posla moći će im pružiti EURES-ov savjetnik
 
Izvor informacija:
EURES – The Eurpean Job Mobility Portal 
Portal Your Europe – Work & Retirement
 

 

Yayınlanma: Cmt., 18/05/2013 - 18:54


Tweet Button: 

İlgili bağlantılar


Info for young people in the western balkans

Uzman yardımına veya tavsiyesine mi ihtiyacınız var?

Ask us!