Europski portal za mlade
Informacije i mogućnosti za mlade u Europi

Pokreni promjenu! Volontiranje mladih za izgradnju kulture mira

Osposobljavanje "Pokreni promjenu"
© Kristina Tolić
Za 40 stručnjaka u radu s mladima i 20 mladih volontera iz Primorsko-goranske i Splitsko-dalmatinske županije održano je stručno usavršavanje, prilikom kojeg su sudionici osmislili pregršt budućih projekata za mlade

Pokreni promjenu! Volontiranje mladih za izgradnju kulture mira, službeni je naziv projekta koji provodi Forum za slobodu odgoja i to uz potporu Europske unije, te u partnerstvu s nekoliko gradova, udruga i osnovnih škola - a jedan od njih je i Udruga Regionalni info centar za mlade Rijeka – UMKI.

 

U sklopu projeka, od 7. do 11. travnja održao se 5-dnevni program stručnog usavršavanja koji je okupio 60 stručnjaka iz područja obrazovanja i civilnog sektora. U pet dana intenzivnog druženja, sudionici su, kroz radu u grupama, uspjeli poslušati predavanja i sudjelovati u raznim interaktivnim radionicama na teme kao što su pravo u svakodnevici, edukacijom do zdravlja, odnosi s javnošću te medijacija. 

 

Osim sudjelovanja u radionicama, sudionici su u timovima od 6 ljudi osmišljavali svoje buduće projekte. Kako bi što bolje osmislili i proveli projekte, sudionici su dobili puno materijala, a među njima i priručnik: Pokreni promjenu – kako organizirati i provesti volonterske projekte u lokalnoj zajednici s ciljem osnaživanja djece i mladih

 

Nakon edukacije, sudionike očekuje detaljnije definiranje i razrada osmišljenih projekata kao i njihova realizacija uz podršku lokalnih koordinatora koji će na redovitim mjesečnim sastancima supervizirati provedbu istih s ciljem što boljeg umrežavanja škola, ustanova i organizacija mladih i za mlade te što kvalitetnije i spješnije provedbe projekata z mlade u lokalnim zajednicama.

 

Na stranici projekta možeš pratiti daljnje informacije o projektima te kako se u iste možeš uključiti i ti!

 

Autor: Kristina Tolić, UMKI

Objavljeno: sri, 30/04/2014 - 12:05


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Potrebna vam je stručna pomoć ili savjet?

Pitajte nas!