Den europeiske ungdomsportalen
Informasjon og muligheter for unge i aldersgruppen 13 til 30.

Zaigrajte računalnu igricu ASAP

ASAP O igrici

Aktivni i sigurni ambasadori promjene su osmislili, grafički dizajnirali, animirali i isprogramirali računalnu igricu koju možete besplatno igrati online ili ju skinuti na svoje računalo.

Aktivni i sigurni ambasadori promjene su osmislili, grafički dizajnirali, animirali i isprogramirali računalnu igricu koju možete besplatno igrati online ili ju skinuti na svoje računalo.

 

Projekt ASAP – aktivni i sigurni ambasadori promjene financira Ministarstvo socijalne politike i mladih sa 100.000,00 kuna, a zajednički provode CTK Rijeka, Centar za socijalnu skrb Rijeka, Društvo za kibernetiku psihoterapije i SOS telefon – grad Rijeka.

 

Partneri su osmislili projekt kojemu je cilj bio preventivno djelovati na problem nasilja u društvu, i to putem edukativnih radionica, te osposobljavanja volontera za rad na SOS liniji za žrtve nasilja.

 

U edukativne radionice projekta ASAP – aktivni i sigurni ambasadori promjene uključeno je 55 djece i mladih, od čega njih 20 iz sustava socijalne skrbi. Radionice s korisnicima započele su još u studenom kada su počele prve radionice prevencije nasilja za djecu, mlade i roditelje. Potom su se, prema svojim interesima, djeca i mladi opredijelili za informatičko-kreativne ili medijske radionice.

 

Na informatičko-kreativnim radionicama mladi su izrađivali računalnu igricu. Sami su osmislili ideju koja je inspirirana četirima književnima djelima – Matovilkom, Procesom, Putom oko svijeta u 80 dana i Sherlockom Holmesom. Potom je slijedila grafička izrada i programiranje, a završni produkt možete isprobati.

 

Dok su jedni programirali, drugi su učili kako funkcioniraju mediji, kako izvještavati na portalu za učenike Rijeka IN te su postali članovi redakcije koja je izvještavala o pozitivnim primjerima iz lokalne zajednice te su obilježavali njima zanimljive međunarodne dane.

 

Educirano je 12 mladih osoba i uključeno u rad na liniji pomoći za žrtve nasilja koja je otvorena svaki dan od 17 do 20 sati na broju telefona 051/211-888.

Publisert: Tor, 23/07/2015 - 09:12


Tweet Button: 

Relaterte koblinger


Info for young people in the western balkans

Trenger du eksperthjelp eller råd?

Ask us!