Den europeiske ungdomsportalen
Informasjon og muligheter for unge i aldersgruppen 13 til 30.

No Hate Online - No Hate Offline projekt

Ne govoru mržnje
© PRONI Brčko
Saznaj gdje i kako naučiti nešto o načinu korištenja društvenih mreža i interneta i pomozi zaustaviti govor mržnje među mladima

Mladi današnjice koriste sve više društvene mreže i internet kako bi izrazili svoje stavove i mišljenja. Pri tome često ne obraćaju pažnju na moguće opasnosti kao što su govor mržnje, diskriminacija, prijetnje i slično.

 

Cilj projekta No Hate Online - No Hate Offline je pružiti mladima od 15 do 30 godina priliku da na neformalni način, kroz razne radionice, igre i interaktivne sadržaje, pobliže upoznaju osnovna načela pravilnog korištenja društvenih mreža i izražavanja stavova na internetu.

 

Projekt zajednički provode udruga Mirovna grupa mladih Dunav iz Vukovara i PRONI centar iz Brčkog (BIH), u sklopu programa Mladi na djelu - Europska volonterska služba. Jedan volonter iz Hrvatske provest će 12 mjeseci u PRONI centru, gdje će biti uključen u direktan rad s mladima i udrugama. Zadatak će mu biti informirati mlade i podići njihovu svijest i znanja o mirovnom dijalogu, nenasilju, europskoj kampanji „Reci ne mržnji“, konceptu europskog građanstva i mogućnostima i pravima koje jedna mlada osoba ima kao građanin Europske unije.

 

Posjeti Facebook stranicu projekta za više informacija!

Publisert: Man, 24/03/2014 - 11:43


Tweet Button: 

Relaterte koblinger


Info for young people in the western balkans

Trenger du eksperthjelp eller råd?

Ask us!