Europski portal za mlade
Informacije i mogućnosti za mlade u Europi

Iz Brazila došla volontirati u Zagreb

Brazilka u Zagrebu
© Zamisli
Gabriela, 21-godišnja studentica ekonomije iz Florianópolisa u Brazilu došla je volontirati u Zagreb!

Na sredini sam svog studija no trenutačno sam ga zamrznula na 6 mjeseci kako bi došla volontirati u Europu od kolovoza do veljače. U tom periodu ću volontirati u tri različite zemlje u Europi – Hrvatskoj, Češkoj te trećoj koju ću tek izabrati.

 

U Europu sam došla preko međunarodne organizacije AIESEC koja je prisutna u više od 113 zemalja te ima više od 86,000 članova što je čini najvećom organizacijom koju vode mladi. Cilj organizacije je pokrenuti mlade da izađu iz svoje sigurne zone, otkriju svijet, povežu se te učine svijet oko sebe boljim mjestom za sve.

 

Hrvatsku sam izabrala jer u Brazilu Hrvatska postaje sve popularnija destinacija. Ono što sam vidjela na internetu mi se svidjelo, čula sam da su ljudi ljubazni i odlučila sam doći!

 

U Zagrebu sam volonterski držala besplatne radionice portugalskog jezika i kulture za mlade s invaliditetom u suradnji s Udrugom Zamisli. Živjela sam u studentskom domu, hranila se u menzi i uživala u gradu. Ono što mi se u Zagrebu najviše svidjelo su parkovi i vrtovi te činjenica da je grad siguran.

 

Svima bih preporučila volontiranje! Ovo je jedno od najintenzivnijih iskustava u mom životu, učim o svijetu, o sebi, upoznajem nove ljude i jezike – svi bi se trebali okušati u međunarodnom volontiranju!

 

Tekst: Udruga Zamisli

Objavljeno: sri, 08/01/2014 - 13:48


Tweet Button: 

Druge korisne poveznice


Info for young people in the western balkans

Potrebna vam je stručna pomoć ili savjet?

Pitajte nas!