Europski portal za mlade
Informacije i mogućnosti za mlade u Europi

''Time to move'' kampanja u sklopu Erasmus+ projekta

Tijekom projekta „Volunteerism brings us together“ održano je predavanje u sklopu kampanje „Time to move“, čiji je cilj bio informirati mlade o korisnim izvorima informacija i o mogućnostima za međunarodnu mobilnost.

Udruga mladih „Mladi u EU“ u sklopu Erasmus+ projekta razmjene mladih: „Volunteerism brings us together“ ugostila je 26 sudionika iz Hrvatske, Bugarske, Poljske i Rumunjske. Glavni ciljevi projekta bili su: upoznati sudionike s važnošću volontiranja, poboljšati njihovo znanje engleskog jezika, podići svijesti o kulturnoj raznolikosti, međusobnom uvažavanju i toleranciji. 

Projekt je uključivao brojne aktivnosti kao što su: edukacije, predavanja i neformalne radionice koje su sudionicima pomogle unaprijediti osobni, društveni i profesionalni razvoj te su pridonijele stjecanju novih vještina i kompetencija.

Tijekom ovoga projekta održano je predavanje u sklopu kampanje „Time to move“, čiji je cilj bio informirati mlade o korisnim izvorima informacija i o mogućnostima za međunarodnu mobilnost te povećati vidljivost multiplikatora Eurodeska. Sudionicima su podijeljeni promotivni materijali i rekviziti „Time to move“ kampanje. Tijekom predavanja i rasprave koja je nakon toga uslijedila, pomno je analizirano stanje u sektoru mobilnosti mladih u matičnim zemljama sudionika (Hrvatska, Poljska, Rumunjska, Bugarska). Posebna pažnja se posvetila mjerama koje je nužno provesti kako bi se potaknulo mlade ljude da još više sudjeluju u programima razmjena te iskoriste mogućnosti koje im stoje na raspolaganju.

Događanje je proteklo u pozitivnom i motivirajućem ozračju na zadovoljstvo svih koji su bili uključeni u njegovu organizaciju.

Objavljeno: uto, 25/10/2016 - 14:17


Tweet Button: 

Druge korisne poveznice


Info for young people in the western balkans

Potrebna vam je stručna pomoć ili savjet?

Pitajte nas!