Evropski mladinski portal
Informacije in možnosti za mlade v Evropi.

CIN – Mreža kulturnih inovatora

Kako promijeniti stanje u našem društvu? Kako kroz umjetnost izraziti svoje potrebe i zahtjeve? Kako potaknuti građane na sudjelovanje? Pridruži se mladim umjetnicima koji zajedno traže odgovore na ova i mnoga druga pitanja.

Što je CIN?

CIN (Cultural Innovators Network), Mreža kulturnih inovatora zajednički je projekt dvadesetak Goethe-instituta na Mediteranu, okupljenih oko Goethe-instituta u Aleksandriji. Ideja je nastala 2011. godine, potaknut valom prosvjeda i demonstracija građana od Kaira do Madrida, koji su na ulicama svojih gradova zahtijevali slobodu, socijalnu pravdu i jednakost.

 

Što žele postići?

CIN radi na stvaranju platforme za komunikaciju, razmjenu i učenje za mlade iz Europe i MENA regije koji žele postati aktivni članovi društva. Cilj im je razmjenom ideja kroz umjetnost i kulturu potaknuti pozitivne društvene promjene.

 

Čime se bave?

Projekt se temelji na “putovanjima učenja”, koja su dosada kao odredišta imala Egipat, Italiju i Njemačku i kroz koja su mladi dobili priliku upoznati primjere dobre prakse građanskih inicijativa, razmijeniti vlastita iskustva i umrežiti se kao bi imali potporu za rad u svojim zajednicama. Osim toga, CIN organizira i forume (2012. u Njemačkoj i 2013. u Tunisu), na kojima sudionici raspravljaju o budućnosti društava na Mediteranu, planiraju lokalne projekte i kasnije surađuju na njihovoj provedbi.

 

U 2013. godini mladi su inovatori proveli dvadesetak projekata i kroz različite oblike kulturnih aktivnosti radili na podizanju društveno-političke svijesti svojih sugrađana.


Uključi se u neku od CIN-ovih inicijativa i pokreni pozitivne promjene u vlastitoj okolini!

 

Autor: Ana Kedveš, PRONI Centar za socijalno podučavanje

Objavljeno: čet, 13/03/2014 - 16:24


Tweet Button: 

Sorodne povezave


Info for young people in the western balkans

Potrebuješ pomoč ali nasvet?

možnosti Vprašaj nas!