Europski portal za mlade
Informacije i mogućnosti za mlade u Europi

Razglednice su opet u modi

© Florin Gorgan/Flickr
Želiš li primiti razglednicu od nepoznate osobe koja živi na drugom kraju svijeta? Zahvaljujući postcrossingu ovo ti se može ostvariti.

Postcrossing je online projekt koji omogućuje svojim članovima da šalju i primaju razglednice iz bilo kojeg dijela svijeta. Sve što je potrebno je poslati razglednicu nekoj nepoznatoj osobi i zatim čekati da netko drugi i tebi pošalje razglednicu. Dosad je preko postcrossinga poslano preko 30 milijuna razglednica. I Hrvatska je jedna od 213 zemalja koja ima svoje članove na postcrossing portalu. 


Ideju za nastanak ove platforme dobio je Portugalac Paulo Magalhães koji je volio primati razglednice iz cijelog svijeta. Bio je svjestan činjenice da mnogo ljudi dijeli njegovu strast i tada se sjetio stvoriti online platformu koja će svima njima omogućiti da prakticiraju svoj hobi. 


Kako se uključiti?


Prvo je potrebno registrirati se na službenu stranicu postcrossing.com. Zatim možeš početi s pretragom adresa na koje želiš poslati razglednicu. Nakon što odabereš na koju adresu želiš poslati razglednicu, primit ćeš identifikacijski broj razglednice koji obavezno moraš napisati na razglednicu kako bi ju primatelj mogao registrirati na stranici nakon što ju primi. Kad osoba primi tvoju razglednicu, registrirat će je na stranici postcrossing.com. Nakon toga dobivaš pravo od nekoga primiti razglednicu. 


Upotpuni svoju dosadašnju kolekciju razglednica i uključi se u postcrossing!

 

Autor: Udruga Carpe Diem

 

Objavljeno: čet, 27/08/2015 - 11:57


Tweet Button: 

Druge korisne poveznice


Info for young people in the western balkans

Potrebna vam je stručna pomoć ili savjet?

Pitajte nas!