Europski portal za mlade
Informacije i mogućnosti za mlade u Europi

Supertoon opet u Šibeniku!

I ovo ljeto Šibenik „pršti“ od najbolje svjetske animacije. Od 27. srpnja do 01. kolovoza Šibenik postaje mali centar autora i ljubitelja animiranog filma.

Međunarodni festival animacije Supertoon po drugi put održava se u Šibeniku! Kroz sljedećih šest dana svi zainteresirani moći će uživati u preko 300 filmova na čak šest lokacija. Osim zatvorenih lokacija kao što su kazalište, klub Azimut, tamnica gradskog muzeja, Galerija svetog Krševana posjetitelji će moći posjetiti projekcije koje će se prikazivati po vedrim nebom prekrivenim zvijezdama na trgu ispred OŠ Fausta Vrančića i gradskoj plaži Banj. Čak više od 162 filma bit će predstavljeno u pet natjecateljskih kategorija. Ove godine osim za kratki europski film, najbolji film za djecu te najbolji glazbeni film nagrade će biti dodijeljene i za najbolji film u kategoriji animiranih reklama te najbolji film u kategoriji animiranih uvodnih filmskih špica. Novost ove godine su radionice animacije. Naime svaki dan koristiti će se jedna tehnika a na radionici mogu sudjelovati i djeca i odrasli. Zamišljeno je da se kroz jutro održavaju radionice, a navečer gledaju filmovi.

 

Festival Supertoon je posvećen sustavnom praćenju domaće i svjetske produkcije kratkog filma kroz bezbrojne natjecateljske i popratne programe. Od ove godine član je prestižnog Saveza europskih festivala  ‘Cartoon D’or’. U žiriju osim domaćih stručnjaka sjede i inozemni filmski stručnjaci. Zanimljivo je istaknuti kako je prošle godine pored jake konkurencije Šibenčanin Darko Vidačković osvojio prvo mjesto za svoj animirani film Pinball. A od ove godine svoje mjesto će imati i kao član žirija. Osim domaćih autora na festivalu sudjeluje veliki broj autora iz cijelog svijeta. Izvrsna vijest je da su sve projekcije besplatne! Ovo je idealna prilika za sve filmske ljubitelje da se okušaju na  radionicama te uživaju u prikazivanju najboljih svjetskih animacijskih filmovima na prekrasnim lokacijama.

 

 

Autor: Marina Kalabrić, Udruga Mladi u EU

Objavljeno: čet, 07/08/2014 - 14:04


Tweet Button: 

Druge korisne poveznice


Info for young people in the western balkans

Potrebna vam je stručna pomoć ili savjet?

Pitajte nas!