Europski portal za mlade
Informacije i mogućnosti za mlade u Europi

Tvrđava svetog Mihovila u Šibeniku postaje pozornica!

© Slobodna Dalmacija
Sredstvima iz EU fondova, ova prelijepa tvrđava uzdignuta sedamdesetak metara iznad mora postaje ljetna pozornica. Posjeti ju već ovog ljeta!

Nakon što je desetljećima bila napuštena, tvrđava sv. Mihovila sad dobiva novo ruho i novu ulogu - postaje ljetna pozornica s 1077 mjesta gledališta s koje puca pogled na Šibenski kanal i otoke. Tako grad postaje umjetnički centar i muzejski lokalitet, a mjesto koje je nekad služilo za ratovanje, sad pripada umjetnicima.

 

Otvorenje je održano 08. lipnja 2014. godine, a sudjelovalo preko 70 izvođača. Ovog ljeta moći ćeš uživati u koncertima „Terraneo summer break“, 2Cellos, šibenske glazbene obitelji Dedić, te mnogih drugih. Ako se želiš prepustiti predivnim zvucima glazbe nošenim povjetarcem ispod zvijezda, obožavaš povijesne građevine i fascinira te prekrasno plavo more, svakako posjeti tvrđavu sv. Mihovila.

 

Ova ideja za ljetnom pozornicom postoji već duže vrijeme, ali za to su bila potrebna velika financijska sredstva. Zato je projekt temeljem prijave grada na predpristupni fond, sufinanciran od strane Europske unije preko SAFU (Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU), odobrenjem europskog IPA IIIc fonda. Također treba napomenuti da je Ministarstvo kulture bilo glavna poluga koja je pokrenula izradu dokumentacije za obnovu odnosno izradu izvedbenog projekta koji je bio nužan preduvjet za apliciranje na europske fondove.

 

Autor: Udruga Mladi u EU

Objavljeno: uto, 15/07/2014 - 14:05


Tweet Button: 

Druge korisne poveznice


Info for young people in the western balkans

Potrebna vam je stručna pomoć ili savjet?

Pitajte nas!