Europski portal za mlade
Informacije i mogućnosti za mlade u Europi

Hrvatska - zemlja najboljih ljetnih glazbenih festivala

© shutterstock.com - dwphotos
Posljednjih godina u Hrvatskoj ljetna festivalska scena je jednostavno eksplodirala. Koji su razlozi da je upravo Hrvatska postala omiljena destinacija Britanaca i veliki konkurent Miamija i Ibize?

Nizozemski portal Festival Calendar predstavlja Hrvatsku kao zemlju garantirano dobrog provoda i lijepog vremena, opuštenih ljudi, niskih cijena, netaknute prirode, gostovanja najvećih svjetskih zvijezda te posebno raznovrsnih festivala.


Festicket, britanski portal specijaliziran za prodaju ulaznica i putnih aranžmana na većinu svjetskih glazbenih festivala iznosi podatke koji prikazuju Hrvatsku kao najpopularniju festivalsku destinaciju na svijetu.

 

Istraživanje Beatporta otkrilo nam je da su ljubitelji festivala na pitanje u kojoj državi se održavao festival koji su posjetili u 2013. godini, najviše odgovorili u Hrvatskoj.

 

Festivali koji su doveli da Hrvatska postane must see destinacija su zagrebački INmusic festival, Ultra Europe u Splitu, razni festivali na Zrću (Hideout, Fresh Island,Sonus), Outlook i Dimensions u Puli, The Garden u Tisnom i rovinjski Unknown.

 

Zagrebački Inmusic festival je najveći hrvatski open air festival, nazivaju ga još i Woodstock 21. stoljeća. Prema National Geographic Traveleru smješten je u top tri svjetska muzička festivala, a američki politički i informativni portal The Huffington Post smjestio ga je na popis deset svjetskih glazbenih festivala.

 

Smješteni na lokaciji napuštene tvrđave Punta Christo u Puli održavaju se Dimensions, festival underground elektroničke glazbe i Outlook festival, najveći europski festival bass glazbe i sound system kulture.

 

Plaža Zrće na otoku Pagu postala popularna party destinacija i mjesto održavanja mnogih festivala, među kojima je najpoznatiji Hideout, omiljeni festival Britanaca. Na istom mjestu održava se i Sonus festival koji sa klupskim i brodskim zabavama privlači publiku iz cijelog svijeta te Fresh Island koji okuplja poznate hip hop i R&B izvođače.

 

The Garden Festival spada u najdugovječnije festivale u Hrvatskoj, smješten u Tisnom na otoku Murteru.

 

Novopečeni Unknown glazbeno –umjetnički festival koji je smješten uz Jadransko more i okružen šumom u neposrednoj blizini starog grada Rovinja također je privukao zaljubljenike u suvremenu elektronsku glazbu. 

 

Atraktivne (pri)obalne lokacije u kombinaciji sa sve većim rastom popularnosti elektroničke glazbe doveli su do toga da se Hrvatska istakne među ostalim zemljama kao savršena destinacija za masovne festivale. Uvođenje jeftinijih letova također je uzrok porasta broja turista te je na taj način Hrvatska postala dostupna i za mlađu populaciju s ograničenim budžetom. 

 

Uskoro započinje sezona festivala, požuri i na vrijeme osiguraj kartu! Sigurni smo da će ti jedan od ovih festivala zagarantirati zabavu!

 

Objavljeno: uto, 03/06/2014 - 15:05


Tweet Button: 

Druge korisne poveznice


Info for young people in the western balkans

Potrebna vam je stručna pomoć ili savjet?

Pitajte nas!