Euroopan nuorisoportaali
Tietoa nuorille eurooppalaisille

Kreativni caffe u Lepoglavi

U sklopu Festivala mladih „Jailhouse 2013.“, u organizaciji Nezavisne udruge mladih održan je kreativni caffe na kojem su se izrađivale različite društvene igre.

Nezavisna udruga mladih je tijekom svog djelovanja prepoznala da mladima nedostaju besplatni oblici provođenja slobodnog vremena koji će im pomoći da razviju svoje kreativne sposobnosti i ostvare svoje ideje za općedruštvenu korist. Kako bi se potaknulo mlade da korisno i kvalitetno provode svoje slobodno vrijeme osmišljena je aktivnost pod nazivom „Kreativni caffe“. Kreativni caffe osmišljen je kao prostor i vrijeme gdje mladi mogu, uz besplatnu šalicu kave, dobro društvo i glazbu pokazati svoju kreativnost i stvaralaštvo kroz različite kreativne radionice.

 

Prisjetivši se djetinjstva i omiljenih društvenih igara, poput „Čovječe ne ljuti se“, „Monopoly“ i sl., polaznici ove radionice izradili su izmijenjene verzije ovih i sličnih društvenih igara, prilagodivši ih malo starijem uzrastu. Mladi su kroz ovu aktivnost mogli izraziti svoje sposobnosti, maštu i kreativnost, razmijeniti ideje te steći neka nova znanja i vještine. Osim na kreativnost, ovom se radionicom mlade potiče na timski rad, jačaju se njihove socijalne vještine te ih se potiče na razmjenu iskustava i povezivanje s mladima iz njihove lokalne zajednice koji dijele slične interese.

 

Društvene igre izrađene na ovoj radionici mladi su koristili u obilježavanju Međunarodnog dana mladih. Međunarodni dan mladih obilježava se 12. kolovoza i na taj dan slavimo postignuća mladih u svijetu, ali i ohrabrujemo njihovo aktivno sudjelovanje u društvu. Upravo iz tog razloga Nezavisna udruga mladih organizira ovakve i slične aktivnosti s ciljem pružanja aktivnosti i mjesta za izražavanje i stjecanje svih sposobnosti i vještina koje mogu pomoći kod spječavanja društvene isključenosti mladih te ih osnažiti za aktivnije sudjelovanje i djelovanje u lokalnoj zajednici.

 

 

 

Julkaistu: to:, 13/03/2014 - 15:30


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Tarvitsetko apua tai neuvoja?

Ota yhteyttä