Ευρωπαϊκή Δικτυακή Πύλη της Νεολαίας
Πληροφορίες και ευκαιρίες για τους νέους όλης της Ευρώπης.

Εκπαιδεύοντας τους Ανεπίσημους Φροντιστές

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι το πρόγραμμα Erasmus+ KA1 της ΕΠΙΟΝΗ ”Εκπαιδεύοντας τους Ανεπίσημους Φροντιστές”, εγκρίθηκε από την Εθνική Μονάδα Συντονισμού του Erasmus+ για τους τομείς της Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.
Αυτό το εγκεκριμένο από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών πρόγραμμα θα προσφέρει στα μέλη του Ελληνικού Δικτύου Φροντιστών την δυνατότητα για ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών μέσω επισκέψεων παρατήρησης σε διάφορους οργανισμούς με σημαντική εμπειρία στην υποστήριξη ανεπίσημων φροντιστών. Μέσω του προγράμματος θα εκπαιδευτούν εκπρόσωποι φροντιστών απο την Ελλάδα και θα διευκολυνθεί η μετάδοση τεχνογνωσίας από οργανισμούς, όπως οι Care Alliance (Ιρλανδία), Compagnie des Aidants (Γαλλία), ANT (Ιταλία) και Eurocarers (Βέλγιο).
 
Οι συμμετέχοντες στις επισκέψεις παρατήρησης θα μάθουν νέους τρόπους να κεντρίζουν το ενδιαφέρον του κοινού των εκδηλώσεων και εργαστηρίων της ΕΠΙΟΝΗ και θα εξασκήσουν νέες δεξιότητες στον σχεδιασμό και τη διαχείριση ετήσιων εκπαιδευτικών προγραμμάτων για ανεπίσημους φροντιστές.
 
Το πρόγραμμα "Εκπαιδεύοντας τους Ανεπίσημους Φροντιστές" θα επιτρέψει σε ανεπίσημους φροντιστές απο την Ελλάδα να κτίσουν πάνω σε αποκτηθείσες δεξιότητες και εμπειρίες, να είναι σε θέση να διαδώσουν τα αποτελέσματα και να συνεργαστούν με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
Το πρόγραμμα θα αρχίσει τον Οκτώβριο του 2018 και θα διαρκέσει μέχρι τον Ιούλιο του 2020. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους εταίρους για την στήριξη της πρωτοβουλίας μας.
 
Μπορείτε να αναζητήσετε περισσότερες πληροφορίες εδώ: 
 

Δημοσιεύθηκε: Πε, 27/09/2018 - 11:25


Tweet Button: 

Σχετικοί σύνδεσμοι


Info for young people in the western balkans

Χρειάζεσαι βοήθεια ή συμβουλή;

Ρωτησε μαΣ!